Naslovna Društvo U Negotinu raspisan konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija

U Negotinu raspisan konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija

518
0

Komisija za stipendiranje studenta i učenika srednjih škola opštine Negotin raspisala je Konkurs za dodelu stipendija za tekuću školsku godinu. Visina stipendija zavisiće od broja prijavljenih kandidata.

Stipendije će biti dodeljene studentima koji su upisali prvi put u ovoj školskoj godini studije prvog i drugog stepena čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i učenicima srednjih škola koji po prvi put upisani u neki razred u tekućoj školskoj godini.

Studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u našoj opštini: nastavnika nemačkog jezika, matematike, fizike, računarstva i informatike, kao i za inženjera mašinstva, defektologa – oligofrenologa i profesora muzike (smer dirigovanje), etnomuzikologa moći će da konkurišu za sredstva.

Кonkursom je predviđeno i stipendiranje dva nadarena studenta koji su u toku studiranja postigli prosek 9.00, kao i dodela 25 stipendija za srednjoškolce.

Iznos stipendija za svaku školsku godinu utvrđuje se rešenjem predsednika opštine u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine Negotin i broja korisnika stipendija.

Rok za prijavljivanje na Кonkurs je od 6. februara do 6. marta.

Inače, lokalna samouprava je u 2019. dodelila 27 stipendija, ukupne vrednosti od dva miliona dinara, od kojih su pravo na stipendiju ostvarila 22 srednjoškolca i pet studenata.