Naslovna Kultura Događaji U Negotinu projekcija filma „Glumčina“ o neponovljivom Zoranu Radmiloviću

U Negotinu projekcija filma „Glumčina“ o neponovljivom Zoranu Radmiloviću

222
0

Negotinska publika moći će da u sredu, 4. maja uživa u projekciji dokumentarnog filma „Glumčina“ i prisustvuje promociji knjige “Uspomenar 4 – Čarobnjak Zoran Radmilović“ Milana Cacija Mihajlovića.

Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“  u saradnji sa negotinskim Domom kulture “Stevan Mokranjac” prikazaće u sredu, 4. maja dokumentarni film „Glumčina“, reditelja Vladimira Ristića, u produkciji„Siti grupe“ iz Niša i koprodukciji zaječarskog teatra.

Film o velikom Zoranu Radmiloviću, rađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa velikanom srpskog glumišta sarađivao i prijateljevao donosi niz svedočanstva o glumcu koji je svojim delom ostavio neizbrisiv trag na celokupnu srpsku filmsku i pozorišnu umetnost.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Film “Glumčina”, koji je premijerno prikazan na prošlogodišnjem pozorišnom festivalu “Dani Zorana Radmilovića”, i to povodom dva jubileja: 75 godina od osnivanja zaječarskog pozorišta i 30 godina od osnivanja festivala, ali i na Filmskim susretima u Nišu, kao i na mnogim festivalima i projekcijama u zemlji i regionu, Negotinci će moći da vide na velikom platnu na sceni ovdašnjeg Doma kulture sa početkom u  19 časova.

Nakon projekcije ovog ostvarenja, negotinskoj publici će knjigu „Uspomenar 4 – Čarobnjak Radmilović“,Milana Cacija Mihailovića predstaviti pored autora i producent filma „Glumčina“ Oliver Paunović, kao i koproducent Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Кrajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ .

Ulaz je slobodan.