Naslovna Društvo U Negotinu prikupljene 44 jedinice krvi

U Negotinu prikupljene 44 jedinice krvi

200
0

Crveni krst Negotin je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša u poslednjoj oktobarskoj akciji prikupio 44 jedinice krvi. Među davaocima i žene.

Detalj sa akcije; Foto: Crveni krst Negotin

Pozivu negotinskog Crvenog krsta da se odazovu drugoj oktobarskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 47 Negotinaca, među kojima sedam žena i dva nova davaoca, koji su donirali 44 jedinice krvi.

U negotinskom Crvenom krstu ističu da su zadovoljni akcijom, ali da je primetno da se u poslednje vreme punoletni srednjoškolci ne odazivaju pozivima, iako su nekada bili nosioci ove humane aktivnosti.

„Verujemo u našu mladost i nadamo se da će probuditi svoju svest i humanost i priključiti se armiji heroja spašavajući živote onih kojima je krv neophodna. Apelujemo na davaoce da se odazovu na naše akcije, da ne zaborave da smo svi mi potencijalni davaoci i primaoci i da niko od nas ne zna u kom momentu će njemu ili nekome njemu bliskom zatrebati krv, a ovo je jedini način da je obezbedimo“, kaže Ljuba Marinković, sekretar Crvenog krsta Negotin.