Naslovna Hronika U Negotinu podignuta optužnica protiv silovatelja žene kojoj je pretio signalnim pištoljem

U Negotinu podignuta optužnica protiv silovatelja žene kojoj je pretio signalnim pištoljem

1202
0

Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv D.Š. (64) iz Dupljana kod Negotina zbog sumnje da je uz pretnju signalnim pištoljem, krajem prošlog septembra, silovao svoju gošću S.V. (24) iz okoline Jagodine.

Njemu se na teret stavlja produženo krivično delo silovanja i nedozvoljenog držanja oružja i municije, za koja je zaprećena kazna od 12 godina zatvora.

Ova mlada žena iz okoline Jagodine, D.Š. i njegovu suprugu je  upoznala kada je, zbog problema sa pasošem, bila proterana iz Austrije, a krajem septembra prošle godine im je došla u goste. Supružnici su se tog dana posvađali zbog čega je žena D.Š. otputovala odmah za Austriju.

Kako je S.V. navela i u istrazi, napasnik je iste večeri došao u njenu sobu i silovao je preteći joj signalnim pištoljem, a zatim je to isto uradio i narednog jutra.

Prilikom hapšenja napasnik se tvrdio da to nije tačno i insistirao je na poligrafskom ispitivanju, kao i žena koju je silovao. Kada su došli poligrafi iz Niša on je tražio da njegova žrtva bude poligrafski ispitana, na šta je ona i pristala.

Međutin, D.Š. se, nakon što je žena prošla poligraf, predomislio. Nakon nekog vremena je ponovo tražio poligrafsko ispitivanje, ali i opet odustao od njega kada su u Negotin došli stručnjaci za poligraf.