Naslovna Društvo U Negotinu podeljeni indeksi 22. generaciji brucoša na osnovnim studijama Pedagoškog fakulteta

U Negotinu podeljeni indeksi 22. generaciji brucoša na osnovnim studijama Pedagoškog fakulteta

531
0

Tradicija obrazovanja učitelja u Negotinu duga je više od jednog veka. Uručenjem indeksa brucošima označen je početak školovanja 22. generacije profesora razredne nastave.

Foto: Minja Đorđević

Učiteljska škola u Negotinu otvorena je daleke 1910. godine. Obrazovanje učitelja se menjalo kako su to društvene prilike zahtevale i prilagođavalo reformi obrazovanja, koja, čini se, nikada nije ni prestala.

Danas Visokoškolska jedinica u Negotinu Pedagoškog fakulteta u Vranju, Univerziteta u Nišu, upisuje 22. generaciju studenata na osnovnim akademskim studijama prvog stepena.

Foto: Minja Đorđević

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, Borskog upravnog okruga, HE „Đerdap dva“ i direktora osnovnih i srednjih škola naše opštine, prof. dr Zoran Momčilović, dekan fakulteta i doc. dr Tatjana Milosavljević Đukić, rukovodilac odeljenja u Negotinu uručili su indekse budućim studentima.

Učiteljsko znanje, na fakultetu koji ima dugu i bogatu istoriju, ove godine sticaće 15 studenata koji se finansiraju iz budžeta. Da je obrazovanje učitelja jedno od obeležja grada govori i podatak da je među studentima i dalje najviše onih koji dolaze iz svih gradova istočne Srbije.