Naslovna Sport U Negotinu počeo sa radom peti Gimnastički kamp

U Negotinu počeo sa radom peti Gimnastički kamp

452
0

Jubilarnu, petu godinu zaredom negotinski Gimnastički kamp “Hajduk veljko” organizuje za decu od četiri do 15 godina Gimnastički kamp.

Ove godine Gimnastički kamp će okupiti decu od četiri do 15 godina koji će raditi u tri grupe, u zavisnosti od nivoa utreniranosti polaznika, ali i njihove fizičke forme i ranga takmičenja koje dete prati.

Tokom naredne dve nedelje, tokom jutra i popodneva, za polaznike ovog Kampa biće organizovane brojne aktivnosti poput plivanja, ronjenja, atletike, gimnastike, vožnje bicikla, rolera i trotineta, ali i badminton, odbojka, pilates, balet, crossfit.

Takođe, planirani su i funkcionalni treninzi snage i izdržljivosti, korisne kreativne i sportske radionice, snalaženje u prirodi, pešačenje i orijentiring.

“Ovakav vid letnjeg sportskog kampa, omogućava deci da se kroz kreativan i zanimljiv način upoznaju sa mogućnošću treninga, koji ima za cilj da deci od najranijeg detinjstva razviježelju za kvalitetnim korišćenjem slobodnog vremena i da deo letnjeg raspusta provede u sportu i rekreaciji, kroz druženje i usvajanje novih znanja i kroz različite sportove i aktivnosti”, kaže Ana Ranđelović, idejni tvorac GK “Hajduk Veljko”, koja će zajedno sa Milanom Stankovićem i saradnicima i demonstratorima Nedom Patlidžanović i Marijom Veljković voditi ovaj kamp.

U rad ovogodišnjeg kampa biće uključeni i profesor razredne nastave Danijela Nikolić, koja će voditi kreativne radionice sa najmlađima, sportski psiholog Ivica Rajković, zadužen za sportske radionice, profesionalni sportista, motivacioni trener i bodibilder Mlađan Nedeljković, koji će voditi i osmišljavati radionice zdravog života.

“Kako ovaj vid aktivnisti zaokupira pažnju sve većem broju dece sigurni smo da ovo donosi prave sportske vrednosti svakom detetu i ističe njihove želje, mogućnosti, jača motivaciju i podiže samopouzdanje svakom detetu da može, želi i sazna nešto novo. Ubuduće će ova vrsta druženja biti dostupna svoj deci Negotina, bez obzira kojim se sportom bave ili se i ne bave fizičkom aktivnošću”, kaže trener negotinskih gimnastičara, Ana Ranđelović.