Naslovna Društvo U Negotinu počela sa radom “Mašina radionica”

U Negotinu počela sa radom “Mašina radionica”

2743
0

U Negotinu je otvoren Centar za edukaciju i kreativni razvoj dece “Mašina radionica”.

„Mašina radionica“,  novootvoreni Centar za edukaciju i kreativni razvoj dece, osmišljen je  kao partner porodice u socijalizaciji i obrazovanju dece.

Ovaj Centar nudi nekoliko programa, kao što su: Pomoć u učenju, kroz časove srpskog jezika i matematike za đake od prvog do četvrtog razreda, Školica sporta za decu od pet do 10 godina, Sportić za najmlađe za mališane uzrasta od tri i četiri godine i kreativne radionice.

“Cilj nam je da kroz učenje i igru podstičemo pravilan i zdrav socijalni, emocionalni, fizički i kognitivni razvoj dece. Čini se da vreme u kome današnja deca odrastaju, uz društvene mreže i telefone nije dovoljno podsticajno okruženje za pravilan razvoj dece. Deca sve manje uživo komuniciraju, teže rešavaju konfliktne situacije, jednom rečju, manje se igraju, a igra ima ključnu ulogu u procesu njihovog razvoja”, kaže Ivana Vujić, vlasnica “Mašine radionice” i dodaje da će se programi, vremenom proširivati, u zavisnosti od potreba dece i roditelja.

Pored sociologa i profesora fizičkog vaspitanja sa decom će u ovom Centru za edukaciju raditi i master učiteljica.

Rad je organizovan u manjim grupama, maksimalno do 10 deteta, što omogućava kvalitetniji rad sa decom i da se trener i edukatori maksimalno mogu posvetiti svakom detetu u grupi.

“Decu od ranog uzrasta treba podsticati na fizičku aktivnost kako bi razvijala svoj um i telo. Sport im pomaže da lakše ovladaju veštinama kao što su koordinacija, ravnoteža, okretnost, ali i timski rad, strpljenje, komunikacija i rešavanje koflikata, a to mogu kroz naš program školice sporta. Kroz kreativne radionice koje realizujemo deca mogu istraživati svoju kreativnost i maštu. Kreativnost podstiče razvoj kritičkog mišljenja, samopoštovanja, tolerancije, saradnje sa drugima”, dodaje Ivana Vujić.

Programi “Mašine radionica”  sprovode se u Ulici Generala Ljubiše Stojimirovića 19, na Miloševskom putu, a kontakt za prijave i dodatne informacije je 060/6619216.