Naslovna Kultura Događaji U Negotinu otvorena izložba radova sa zaječarskog Sabora likovnih umetnosti

U Negotinu otvorena izložba radova sa zaječarskog Sabora likovnih umetnosti

172
0

U galeriji Doma  kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu  otvorena je izložba slika sa 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022“.

Pred publikom se. ovom prilikom, našlo dvadesetak radova desetoro umetnika: Miroljuba Sretenovića i Milivoja Miše Štulovića iz Kragujevca, Dejana Trajkovića i Dragana Dejanovića iz Vranja, Dragana Bartula iz Loznice, Emila Sfera iz Pančeva, Milana Radakovića iz Sombora, Dragana Stokića Rajačkog iz Zaječara, Rajka Karišića iz Beograda i Nedima Hadžiahmetovića Mafe iz Negotina.

“Ljubitelji likovne umetnosti u Negotinu u martu su imali priliku da vide radove i sa prošlogodišnjeg saborovanja u Zaječaru. Veoma je važno da radovi sa ove, ali i sa kolonije “Eho muzike” koju mi organizujemo budu dostupni javnosti kroz izložbe kao i da ova umetnička dela ostaju da krase javne prostore u oba grada. Te slike i ta umetnička dela, nastala na kolonijama su tako vidljiva javnosti i ne stoje negde u nekom depou”, rekao je mr Milan Radosavljević, urednik likovnog programa negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Izložba radova sa ovogodišnjeg 28. Sabora likovnih umetnika „Zaječar 2022“, čiji je organizator Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” a pokrovitelj grad Zaječar, biće dostupna ljubiteljima likovne umetnosti u Negotinu do 20. novembra.