Naslovna Društvo U Negotinu otvoren Informacioni centar za mobilnost

U Negotinu otvoren Informacioni centar za mobilnost

558
0

Informacioni centar za mobilnost, koji će pomoći turistima i meštanima Negotina i okoline  da se kreću onim vidovima transporta koji imaju minimalno negativan uticaj na životnu sredinu, otvoren je i u Negotinu.

Mesec dana nakon što je otvoren u Donjem Milanovcu i Kladovu, Informacioni centar za mobilnost otvoren je i u okviru Turističkog Info centra u Negotinu sa ciljem da pruži turistima sve informacije vezane za održivi transport, uključujući i redove vožnje u javnom prevozu, informacije o prevoznicima, biciklizmu kao i sve druge relevantne informacije vezane za održivu mobilnosti.

Otvaranje ovog centra zajednički su, u okviru u okviru projekta Transdanube.Pearls (Biseri TransDunava) – Mreža za održivi transport duž Dunava uspostavili Turistička organizacija opštine Negotin  i Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS).

Projekat “Biseri TransDunava” se realizuje u okviru Dunavskog programa, a finansira ga Evropska Unija. Vodi ga Austrijska agencija za zaštitu životne sredine i u njemu učestvuje 15 organizacija iz devet zemalja.

Partneri u projektu iz Srbije su RARIS i Dunavski centar za kompetenciju (DCC), a pridruženi strateški partneri iz Srbije su Ministarstvo životne sredine, Razvojna Agencija Srbije i opština Kladovo.