Naslovna Politika U Negotinu osnovan Opštinski odbor Pokreta Vlaha Srbije: Poverenik Miloje Dimiresković

U Negotinu osnovan Opštinski odbor Pokreta Vlaha Srbije: Poverenik Miloje Dimiresković

1645
0

U Negotinu je osnovan Opštinski odbor Pokreta Vlaha Srbije, četvrti u Borskom okrugu.

Pokret Vlaha Srbije, rekao je u Negotinu predsednik ove organizacije, Vladimir Ugrinović, pretenduje da bude krovna organizacija svih Vlaha Srbije. Svoje opštinske odbore osnovali su u svim gradovima i opštinama Borskog, Zaječarskog i Braničevskog okruga, kao i za teritoriju Grada Beograda.

Nakon formiranja opštinskih odbora u Boru, Majdanpeku i Kladovu, Pokret Vlaha Srbije imenovao je sinoć i poverenika za Opštinski odbor u Negotinu.

Odlukom Upravnog odbora imenovan je Miloje Dimiresković, vizuelni umetnik i pisac, koji je nedavno dao neopozivu ostavku na funkciju predsednika Političkog odbora Vlaške stranke, kao i na članstvo u toj partiji.

„Na starom sam poslu, ali najzad u dobrom društvu što me jako raduje i ovo je jedan od najboljih dana u mom životu. Neće se to u mom životu mnogo promeniti, radiću što sam oduvek radio ali sa većim izgledima da ćemo nešto zaista i promeniti“, dodaje Miloje Dimiresković.

Pored predsednika Pokreta Vlaha Srbije, Vladimira Ugrinovića, osnivanju Opštinskog odbora u Negotinu prisustvovali su: Dragan Andrejević, Željko Ilić, zamenik predsednika, koordinator Mladen Ilić, član Gradskog odbora Marjan Stević i generalni sekretar Aleksandra Tomić.

„Pokret Vlaha Srbije je pre nekoliko nedelja potpisao istorijski sporazum sa Nacionalnim savetom Vlaha kao nevladina organizacija koja okuplja najveći broj Vlaha koji deluju na teritoriji Republike Srbije. Mi predstavljamo sve legitimne interese vlaške nacionalne zajednice. Pokret Vlaha Srbije sve Vlahe u Srbiji stavlja pod jednu kapu, dičimo se i ponosimo time što je nakon toliko vremena napravljena jedna ovakva organizacija od izuzetnih, velikih i časnih ljudi koji će raditi kako u najvišem interesu vlaške nacionalne zajednice, tako i u najvišem nacionalnom interesu naše Republike Srbije“, kaže Vladimir Ugrinović, predsednik Pokreta Vlaha Srbije.

Pokret Vlaha Srbije, rekao je Ugrinović, rukovodi se državotvornom politikom, brigom o vlaškoj nacionalnoj zajednici, unapređenjem života Vlaha i socijalnom politikom.

“Imamo jasan stav povodom državotvorne politike a to je stav da ćemo raditi u nacionalnom interesu naše Srbije i da ćemo uvek poštovati predsednika Srbije“, rekao je Ugrinović i dodao da je ova organizacija dala direktnu podršku Srpskoj naprednoj stranci na lokalnim izborima u Negotinu.