Naslovna Društvo U Negotinu održano Međuokružno takmičenje mladih violinista oba okruga

U Negotinu održano Međuokružno takmičenje mladih violinista oba okruga

372
0

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ bila je domaćin ove subote učenicima osnovnih muzičkih škola iz Kladova, Negotina, Zaječara, Majdanpeka i Knjaževca.

Ilustracija, pixabay.com

U kategoriji učenika prvog razreda osnovnih muzičkih škola prvo mesto osvojile su Danica Filipović iz Knjaževca i Nikolina Pražić iz Kladova, iz klasa Ane Gašić, odnosno Ivane Perić.

Učenici prvog razreda negotinske Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Lena Stojanović, Andriana Stanković, Mateja Pavlović, Anđela Kadribašić iz klase Mirjane Novaković,  kao i Kalina Radosavljević i Novak Vatović iz klase Vesne Garabantin, osvojili su drugu nagradu.

Druga nagrada pripala je i Nedi Stanojević iz klase Jovana Đorđevića zaječarske Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, kao i Nataliji Vladimirović iz Muzičke škole „Predrag Milošević“ u Knjaževcu u klasi Ane Gašić.

U kategoriji učenika drugog razreda prvu nagradu su osvojile Leonida Mitrović iz klase Mirjane Novaković i Anđela Radulović iz klase Vesne Garabantin, a drugu Nikolina Đurić iz OMŠ „Konstantin Babić“ u Kladovu u klasi Ivane Perić.

Anđelina Jovanović iz Kladova, takođe iz klase Ivane Perić, osvojila je prvu nagradu u kategoriji učenika trećeg razreda. Drugo mesto pripalo je Zaječarki Ivi Serjević iz klase Bratislava Smičkovića i Nataliji Vuković iz OMŠ „Ranko Krivić“ u Majdanpeku iz klase Ivane Ilić Dinić.

U kategoriji učenika petog razreda prvo mesto pripalo je Knjaževčanki Nađi Janačković iz klase Ane Gašić , kao i Majdanpečanki Tijani Petrović iz klase Ivane Ilić Dimić. Drugo mesto u ovoj kategoriji osvojila je Milja Stojanović iz Knjaževca.