Naslovna Društvo U Negotinu održana opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

U Negotinu održana opštinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog“

359
0

U organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, pod  pokroviteljstvom Opštine Negotin, ovogodišnja opštinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” okupila je 25 osnovaca i srednjoškolaca.

Najbolji recitatori opštine Negotin su Milica Ćosić, učenica  Negotinske gimnazije u starijem uzrastu, Jovana Lekić, učenica OŠ „Vuk Кaradžić“ u srednjem uzrastu i Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“, u mlađem uzrastu.

U starijem uzrastu, pored Milice, na okružnu smotru plasirale su se i učenice Negotinske gimnazije Ema Orelj i Elena Stingić koje su osvojile drugo, odnosno treće mesto.

U srednjem uzrastu, u kojem se takmiče učenici od petog do osmog razreda, drugo mesto je osvojila Mina Radivojević, učenica OŠ  „Vera Radosavljević“, a treće Lenka Vuković,  učenica OŠ „Branko Radičević“. I njih dve će zajedno sa Jovanom Lekić predstavljati opštinu Negotin na okružnom takmičenju.

U mlađem uzrastu, od prvog do četvrtog razreda, uz Leu Rajić na okružnoj smotri će nastupiti Nikolina Jevrić iz OŠ „Vera Radosavljević“, koja je na opštinskom takmičenju recitatora bila drugoplasirana i  Trifun Đorđević iz OŠ „Branko Radičević“ koji je bio treći.

Stručni žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, dugogodišnji član opštinskih, okružnih i republičkih takmičenja „Pesniče naroda mog“, Predrag Grbić, glumac, dobitnik brojnih nagrada u svojoj oblasti i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara, jedan od evaluatora udžbenika iz srpskog  jezika pohvalili su za izražajno kazivanje poezije Nikoliju Frunzarelović iz OŠ „Vuk Кaradžić“, Anju Tričković iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Milicu Jevremović, učenicu Negotinske gimnazije.

I ovogodišnja opštinska smotra najboljih recitatora opštine Negotin održana je onlajn, kao što će biti i okružna 14. aprila u Domu kulture u Negotinu.