Naslovna Društvo U Negotinu održana opštinska smotra osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”

U Negotinu održana opštinska smotra osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”

472
0

Učenici negotinskih osnovnih škola pokazali zavidno znanje na opštinskoj smotri „Šta znaš o saobraćaju“, koja je nedavno održana u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Plasman za 49. okružno takmičenje učenika osnovnih škola, koja će biti održana 13.maja, takođe u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ ostvarilo je osmoro đaka u konkurenciji dečaka i devojčica, grupi B i C.

Tako će opštinu Negotin u B grupi predstavljati kod devojčica Sara Vladović i Bojana Danković iz OŠ „Branko Radičević“, a kod dečaka Andrija Golubović iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Marko Milošević iz OŠ „Branko Radičević“.

U grupi C za okružnu smotru plasirali su se Luna Jovanović iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Nina Ergarac iz škole „Vuk Karadžić“ u kategoriji devojčica, kao i Nikola Ronić iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Mihajlo Prstić iz škole „Vera Radosavljević“ u kategoriji dečaka.

Inače, u B kategoriji, u konkurenciji devojčica, prvoplasirana Sara Vladović osvojila je na tekstu, poligonu i gradskoj vožnji ukupno 246 poena. Bojana Danković osvojila je drugo mesto sa 238 poena, a Jana Živković iz OŠ „Vuk Karadžić“ treće sa 237 bodova.

U konkurenciji dečaka (B kategorija) prvoplasirani Andrija Golubović imao je 250, a Marko Milošević 246 poena. U ovoj kategoriji Miloš Micić iz OŠ „Branko Radičević“ osvojio je treće mesto sa 243 poena.

Kod devojčica (C kategorija) Luna Jovanović je na testu, poligonu i gradskoj vožnji osvojila prvo mesto sa 283 poena, Nina Ergarac drugo sa 259, a Anastasija Čerčelanović iz škole „Branko Radičević“ treće sa 254 poena.

Nikola Ronić je u C kategoriji prvoplasirani sa 292, Mihajlo Prstić drugi sa 257, a Aleksa Čerčelanović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ treći sa 252 poena u ukupnom plasmanu.

Ovo tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja „Šta znaš o saobraćaju“ organizuje Auto-moto savez Srbije, uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.