Naslovna Politika Izbori 2022. U Negotinu održana konvencija liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“

U Negotinu održana konvencija liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“

1376
0

U Negotinu je održana konvencija liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“, kojoj su prisustvovali predstavnici Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, DZVM – VMDК, Stranke Makedonaca Srbije, Pokreta slobodnih građana, Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Pokreta za preokret, Pokreta Slobodna Srbija i Vlaške stranke.

“Probudio se i Negotin, probudila se i Srbija, svi žele promenu i nećemo stati do 3. aprila. Ujedinili smo se da bismo zaustavili haos, mržnju, podele, da bismo zaustavili kolonizaciju i privatizaciju ove naše divne zemlje”, rekla je u Negotinu Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac izborne liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije” koja je prisutne u prepunoj sali ovdašnjeg doma kulture pozdravila sa  „Buna sara Timoćej. Dobro veče Timočani“.

Ona je istakla da nijedna partija ne može da sredi državu, već da je to posao institucija, dodavši da će se ova koalicija postarati da se za to obezbede uslovi.

“Institucije moraju da se oslobode botovanja i reketiranja, profesionalcima se mora omogućiti da rade svoj posao. Neće javna preduzeća više služiti tome da zaposleni jure protivnike, da budu robovi partije, nego da popravljaju sistem i služe građanima”,  rekla je Marinika Tepić dodavši da će se ova koalicija postarati da “vrati oteto” i da “Srbiju vrati u svet” iz kog je izolovana.

I Miroslav Miki Aleksić, potpredsednik Narodne stranke pozvao je građane da 3. aprila glasaju za promene i za normalnu Srbiju.

“Istina uvek nađe put pre ili kasnije bez obzira što 10 godina ovi ljudi lažu sve nas i ja sam siguran da će naći put i 3. aprila kada ćemo ih poslati u političku penziju. Vi ste ovde u Negotinu na početku naše borbe odigrali jednu veliku i važnu ulogu. Ja sam u oktobru bio ovde sa vama i drugim kolegama, radili smo punom parom i ti su izbori u velikoj meri uticali na ovo što se danas dešava”, podsetio je Aleksić.

On je istakao i da su se “građani ujedinili u borbi za normalnu Srbiju zato što u Srbiji više ništa nije normalno”.

“Nije normalno da plaćate preglede i operacije iako vam ceo život naplaćuju zdravstveno osiguranje. Nije normalno da vam deca završavaju fakultete kao najbolji studenti odlaze iz zemlje i ne mogu da se zaposle dok starlete rade u ministarstvima. Nije normalno da država daje 200 miliona evra godišnje naših para kojekakvim stranim kompanijama a da u „Aptivu“u Zaječaru plata bude 33.000 dinara. Nije normalno da Marinika, Srđan, ja i mnoge druge moje kolege dostavimo tužilaštvu dokaze o uništavanju i pljački i „Кrušika“ i Telekoma i uništavanja policije, a da republička tužiteljka Zagorka Dolovac spava dubokim snom. I nije normalno da poljoprivrednici idu motokultivatorom na pumpe da sipaju gorivo. To je ponižavanje i poljoprivrednika i građana Srbije”, dodao je Aleksić.

Krsta Stanković Njenjulović, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Negotinu i kandidat za narodnog poslanika na listi „Ujedinjeni za pobedu Srbije“  istakao je da poljoprivrednicima treba vratiti subvencije, najmanje na nivo od 2012.

“Odlazeći ministar Nedimović se sad setio pred izbore da sa 4.000 dinara poveća subvencije na 8.000. Što se nije setio ranije nego sad pred izbore, sada kada su cene đubriva i ostalih potrepština za poljoprivredu skočile za 30 do 100 posto. Pa tri puta više nego sada su poljoprivrednici dobijali subvencije od države pre nego što su oni došli na vlast i to kada su cene repromaterijala bile daleko povoljnije”, istakao je Stanković Njenjulović.

Prisutnima se obratila i Irena Živković, kandidatkinja za narodnog poslanika i ekološka aktivistkinja iz Bora koje je prisutne podsetila na bogatu istoriju ovog kraja.

“Ipak, ovaj grad, trenutno, sada i par godina unazad nije poznat samo po Mokranjcu, po istoriji, po dobrom vinu, prelepoj prirodi već i po tome što je jedan od gradova u Srbiji iz kojeg se najčešće odlazi. Kuće u okolini Negotina su velike i prelepe, ali puste. Čitava istočna Srbija je predugo ubijana, rasparčavali su nas, među sobom poklanjali,  a po prostornom planu je i spremna za raskopavanje, a niko ne kaže šta će biti za 20, 30, 50 godina sa istočnom Srbijom i sa nama”, dodala je predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru.

Prisutnima su se obratili i profesor Slobodan Prvanović,  kandidat za narodnog poslanika, kao i Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret , ali i potpredsednica Demokratske stranke, Tatjana Manojlović, koja je bila i moderator konvencije.

“Negotin je danas pravo lice Srbije. Prazan grad pun istorije. Vino najbolje, ali nema ko da ga pije. Dunav toliki, a nema nikog da mu se divi. Zemlja bogata, a narod siromašan. Кrajina najhrabrija, a ostade bez junaka”, rekla je Tatjana Manojlović.

Ujedinjena opozicija predstavila je i kandidate za narodne poslanike iz ovog kraja Negotince Krstu Stankovića Njenjulovića, Miloša Miloševića, Janka Nikolića iz Majdanpeka, Gorana Kalčevića, Draganu Rašić i Slavoljuba Tomića iz Zaječara, Irenu Živković i Dragana Markovića iz Bora, Dalibora Stanojevića iz Knjaževca.

Konvenciji su prisustvovali i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, Lidija Martinović, predsednik predsedništva Pokreta Slobodna Srbija, ali i visoki funkcioneri i kandidati za narodne poslanike koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.