Naslovna Politika Izbori 2022. U Negotinu održana konvencija liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”

U Negotinu održana konvencija liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”

950
0

U Negotinu je održana konvencija liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” koju čine Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije.

Konvenciji liste “Ivica Dačić – premijer Srbije u sali SPS-a u zgradi nekadašnjeg Komiteta u Negotinu prisustvovao je veliki broj članova, aktivista i simpatizera Socijalističke partije Srbije i njenih koalicionih partnera.

 “Važno je da na ovim izborima osvojimo što bolji rezultat i spremni smo da preuzmemo odgovornost u obavljanju najvažnijih nacionalnih i državnih poslova. Uvereni smo da je za Srbiju veoma važno da bude politička stabilnost, a Socijalistička partija Srbije je oduvek bila sinonim za političku stabilnost, državnotvornost, tradiciju i trajanje“, rekao je Dačić u Negotinu.

Lider socijalista naglasio je da bi za Srbiju i njenu političku stabilnost, za očuvanje mira, razvoja i zaštite državnih i nacionalnih interesa u narednom periodu bilo najbolje da nakon izbora on bude premijer, a da Aleksandar Vučić predsednik.

„Politika socijalista temelji na dva jaka stuba. Jedan je taj patriotski, za zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. Mi nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova. Znate kada sam ja bio ministar spoljnih poslova da je 18 zemalja povuklo priznanje, a biće ih i više. Mi nećemo u NATO. Smatramo da oni koji su bombardovali Srbiju da su to ratni zločinci. Oni će kad – tad da odgovaraju za svoje zločine“, poručio je Dačić.

On je dodao da socijalisti podržavaju princip teritorijalnog integriteta, te da smatra da je „loše što Ukrajina i Rusija ratuju“.

„Očigledno je da postoji politika dvostrukih standarda. Zapadne zemlje koje su nama narušile teritorijalni integritet, sada vrše pritisak da mi uvedemo sankcije Rusiji, a pritom ostaju pri nezavisnosti Kosova i guraju ih u međunarodne organizacije gde je Rusija glavna brana da Kosovo uđe u Ujedinjene nacije. To je protiv naših nacionalnih interesa“, naglasio je Dačić.

Konvenciji su, između ostalih, prisustvovali: Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a, Snežana Paunović, potpredsednica Foruma žena, kao i koordinatori socijalista za Borski okrug: Nikola Šainović i general Branislav Mitrović.

„Socijalisti Negotina podržali su Ivicu Dačića kao nosioca liste SPS-a na parlamentarnim izborima 3. aprila. Mi smo našem lideru pružili bezrezervnu podršku i vidimo ga na funkciji premijera Srbije. Ujedinjeni smo oko postizanja tog cilja i smatramo da ćemo sa Ivicom na čelu, dokazanim političarem, dobiti novu i snažnu vladu, jaku i stabilnu izvršnu vlast, neophodnu za suočavanje sa mnogim izazovima“, rekao je mr Milan Uruković, predsednik negotinskog OO SPS.

Uruković je pozvao Negotince da 3. aprila na parlamentarnim izborima zaokruže broj 2 i glasaju za listu “Ivica Dačić – premijer Srbije”, a na predsedničkim glasaju za kandidata pod rednim brojem 6, Aleksandra Vučića.

Prisutnima je predstavljen i Miloš Gagić, diplomirani inženjer industrijske informatike, kandidat ove liste za narodnog poslanika.

On je istakao da mu je ova kandidatura velika čast i obaveza i zahvalio se negotinskim socijalistima na ukazanom poverenju.

Ivica Dačić prisustvovao je danas i konvencijama u Kladovu, gde će 3. aprila biti održani i lokalni izbori i tom prilikom potpisao Peticiju za vraćanje Fonda rente i za bolji status “Đerdap usluga” u okviru Elektroprivrede Srbije, kao i u Majdanpeku i Boru, u kojima će, takođe, pored predsedničkih i parlamentarnih izbora, biti održani i izbori za odbornike u lokalnim parlamentima.