Naslovna Sport U Negotinu održan 24. memorijalni šahovski turnir “Ljubiša Vujić Fišer – Dušan...

U Negotinu održan 24. memorijalni šahovski turnir “Ljubiša Vujić Fišer – Dušan Gulicovski – Stanoje Blagojević“

386
0

Pozivu Šahovskog kluba „Hemičar“ da učestvuju na 24. Memorijalnom turniru  u spomen na trojicu negotinskih šahista, Ljubišu Vujića Fišera, Dušana Gulicovskog i Stanoja Blagojevića odazvali su se šahisti iz cele istočne Srbije, ukupno njih 42.

Titulu pobednika 24. memorijalnog šahovskogi turnira “Ljubiša Vujić Fišer – Dušan Gulicovski – Stanoje Blagojević“ poneo je majstorski kandidat Branislav Tošić iz Zaječara, koji je u sedam partija, igranih po Švajcarskom sistemu sistemu, osvojio ukupno šest poena.

Drugo mesto je sa istim brojem poena, ali slabijim dodatnim kriterijumima, zauzeo Majdanpečanin Radomir Garić, takođe majstorski kandidat.

Dejan Pavlović iz Bora (MK) osvojio je treće mesto sa 5,5 poena, a Milan Miljković (MK) iz Zaječara četvrto sa istim brojem poena.

Negotinac Saša Vlajić, majstorski kandidat, u sedam partija zabeležio je pet poena i osvojio i nagradu za najbolje plasiranog Negotinca.

Ovaj, 24. po redu turnir, ističu u Šah klubu „Hemičar“, protekao je u fer i korektnim borbama starih šahovskih znalaca iz Borskog i Zaječarskog okruga.

U ovom takmičenju uz iskusne i proverene šahiste nadmetali su se i članovi „Škole šaha“ Osnovne škole „Branko Radičević“, u čijim se prostorijama i odigravao turnir, Teodora Trokanović, Dimitrije Benić, Nikola Jevremović i Luka Mirović.