Naslovna Kultura Događaji U Negotinu od 22. do 24. jula Master klas osnova belkanta

U Negotinu od 22. do 24. jula Master klas osnova belkanta

249
0

Negotinsko Udruženje muzičkih umetnika “ArtIst” u saradnji sa Hramom Svete Trojice u Negotinu i Eparhijom timočkom organizuje Master klas “Osnovi belkanta”.

Ovaj majstorski kurs lepog pevanja vodi Stevan Кaranac, tenor, doktorand izvođačkih umetnosti na katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi redovnog profesora Nikole Mijailovića.

Karanac, koga je negotinska publika imala prilike da sluša prošlog leta na koncertu “Slovenski zvon” Magdalene Antić uz klavirsku saradnju Milje Videnović, ima zapaženu umetničku karijeru u zemlji i inostranstvu, sa preko trideset solističkih rola, od kojih se izdvajaju glavne tenorske role u operama: Čarobna frula, Don Đovani, Tako čine sve, Don Paskvale, Ljubavni napitak, Đani Skiki, Boemi, Travijata, Rigoleto, Trubadur, Aida, Кarmen, Faust, Prilika stvara lopova, Vladimir i Кosara

“Uvodno predavanje 22. jula u 11 sati mogu pratiti svi koji žele da saznaju nešto više o vokalnom aparatu, bez obzira na uzrast i profesionalno opredeljenje. Uvodno predavanje je besplatno i održaće se u Parohijskom domu hrama Svete Trojice u Negotinu. Od 22. do 24. jula će se održavati individualni časovi namenjeni deci koja se bave pevanjem”, kaže Magdalena Antić, suosnivač ”ArtIst-a” i moderator ovog Master klasa.

Klavirski saradnik ovog seminara na kojem učestvuju učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” kao i studenti solo pevanja Fakulteta umetnosti u Nišu je Milja Videnović, predsednik Udruženja “ArtIst”.