Naslovna Društvo U Negotinu obeležena slava Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke

U Negotinu obeležena slava Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke

364
0

U crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Negotinu u sredu je proslavljena peta godišnjica postojanja i slava Verskog dobrotvornog starateljstva Eparhije timočke – Sveta Tri Jerarha.

Foto: Eparhija timočka

Svetu arhijerejsku liturgiju služio je na Sveta Tri Jerarha u staroj negotinskoj crkvi Episkop timočki Ilarion, a sasluživali su mu protojerej-stavrofor Ranko Jović, jereji Marjan Кerčulj, Marko Pajčin, Marko Jokanović, đakoni Branislav Jocić i Vuk Jovanović i arhiđakon Ilija (Jovanović) uz učešće hora Crkve Svete Trojice, koji je, takođe, proslavio svoju krsnu slavu.

Nakon blagosiljanja i lomljenja slavskog kolača sa sekretarom eparhijskog Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS), đakonom Vukom Jovanovićem, Episkop timočki istakao je značaj Sveta Tri Jerarha za ustrojstvo Crkve i izrazio “blagodarnost za doživljeno izlivanje Božanske blagodati na svetoj Liturgiji”.

Vladika je posebnu zahvalnost Episkop uputio đakonu Branislavu Jociću, službeniku VDS-a Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, koji je prisustvovao proslavi kao i gospodinu Vladimiru Marjanoviću, dobrotvoru i priložniku iz Beograda, koji stipendira dvojicu studenata Eparhije timočke, i u znak iskrene bratske ljubavi uručio im poklone.

Proslavljanje ovog velikog praznika nastavljeno je u prostorijama Crkvene opštine Negotin.

NG Portal/Eparhija timočka