Naslovna Uncategorized U Negotinu obeležen Svetski dan i Nedelja Crvenog krsta

U Negotinu obeležen Svetski dan i Nedelja Crvenog krsta

3
0

Crveni krst Negotin je od 8. do 15. maja obeležio Svetski dan Crvenog krsta i Nedelju Crvenog krsta pod sloganom „Sačuvajmo humanost“.

Kampanja „Sačuvajmo humanost“ imala je cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti i podseti naše sugrađane da svojim gestom, delom i dobrom voljom mogu učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

Tokom Nedelje Crvenog krsta, organizovan je niz aktivnosti, koje su otpočele sastankom sa volonterima.  U osnovnim školama „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“ i „12. septembar“ održane su radionice iz Programa borbe protiv trgovine ljudima.

U školama „Vuk Karadžić“ i „Branko Radičević“, kao i u školi „12. septembar“ i na dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Negotin održane su radionice organizovane su radionice iz Programa promocije humanih vrednosti, „Vesela bolnica“.

Volonteri Crvenog krsta održali su predavanje i radionicu iz prve pomoći u Negotinskoj gimnaziji, gde su učesnicima demonstrirali mere oživljavanja. U ovoj školi je održano i predavanje povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 11. maja, a tog dana organizovana je i ulična akcija u kojoj su volonteri delili liflete i promovisali dobrovoljno davalaštvo krvi u susret akciji koja je organizovana u galeriji Eliksir fondacije 15. maja.

Tokom ove nedelje, članovi Crvenog krsta su posetili i negotinsko porodilište, gde su informisali zaposlene o načinu upućivanja porodilja da se prijave za paket za bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta.

“Ove aktivnosti su još jednom pokazale koliko je važno očuvati humanost i međusobno pomaganje u našoj zajednici. Pozivamo sve sugrađane da se pridruže našim budućim akcijama i daju svoj doprinos humanijem društvu”, poručio je Predrag Ćirić, sekretar Crvenog krsta Negotin.