Naslovna Društvo U Negotinu obeležen Dan pobede nad fašizmom

U Negotinu obeležen Dan pobede nad fašizmom

670
0

Organizacija rezervnih vojnih starešina i negotinski Dom kulture ”Stevan Mokranjac” danas obeleželi jubilej, 80 godina od pobede nad fašizmom.

Obeležavanje 9.  maja, dana kada slavimo pobedu nad fašizmom, počelo je polaganjem venaca na spomen biste narodnih heroja i opelom koje je služio Marjan Kerčulj, protonamesnik uz sasluženje sveštenika Crkvene opštine Negotin.

Na spomenik stradalima vence su položile delegacije: lokalne samouprave Negotin, SUBNOR-a Negotina i Jabukovca, Organizacija rezervnih vojnih starešina Negotina, Knjaževca i Majdanpeka, Udruženja rata i civilnih invalida.

Cveće je danas na spomen bistu položio i Igor Hoprjačkov, drugi sekretar ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Prigodan umetnički program povodom obeležavanja osam decenija od pobede nad fašizmom pripremili su učenici osnovnih i srednjih škola naše opštine, kao i mališani Predškolske ustanove “Pčelica” koji je priređen u holu negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Tom prilikom prisutnima se obratio Sava Mićićelović, predsednik Skupštine ORVS Negotin, koji je podsetio na važne datume i događaje tokom Drugog svetskog rata.

Obeležavanje velikog jubileja, pobede nad fašizmom koji je odneo milone života, zaokruženo je svečanom akademijom koja je upriličena u velikoj sali opštine Negotin.

O značaju obeležavanja datuma iz istorije govorio je Dušan Dragomirović, predsednik ORVS Negotin a prisutnima se obratio i Igor Hoprjačkov, drugi sekretar ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Za goste je priređen i kratak umetnički prigram u kome je nastupile članice Etno grupe” Marinika” i Elena Stingić.