Naslovna Društvo U Negotinu obeležen Dan civilnih invalida rata

U Negotinu obeležen Dan civilnih invalida rata

450
0

Povodom obeležavanja 6. aprila Dana civilnih invalida rata Srbije, članovi Opštinske organizacije civilnih invalida rata u Negotinu položili su danas vence i cveće na Spomen kosturnicu heroja iz Drugog svetskog rata na gradskom groblju.

U znak sećanja na negotinske prvoborce, učesnike narodnooslobodilačkog rata vence i cveće na Spomen kosturnicu položili su pored negotinske Opštinske organizacije civilnih invalida rata i delegacije opštine Negotin, Organizacije ratnih i mirnodopskih vojnih invalida, SUBNOR-a, Sportskog društva invalida i Šah kluba „Hemičar“.

Opštinska organizacija civilnih invalida rata u Negotinu povodom obeležavanja Dana civilnih invalida rata i žrtava fašizma Srbija u znak sećanja na prve civilne žrtve u neobjavljenom nemačkom bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. godine organizovala je i sportske susrete invalida u šahu, pikadu, gađanju vazdušnom puškom i stonom tenisu.

Prvo mesto na turniru u šahu osvojio je Zoran Kostić, drugo Slavoljub Vasiljević, a treće Dragoljub Jonašković.

U pikadu u ženskoj konkurenciji prvo mesto je osvojila Mirjana Murganović, drugo Zaga Ilić, a treće Zorica Đukić, a u muškoj konkurenciji prvi je Dragiša Veljković, drugi Bratislav Nikolić, a treći Dragan Bojić.

Đorđe Milić pobednik je turnira u stonom tenisu. Titulu vicešampiona poneo je Nikola Popović, dok je trećeplasirani Dragiša Jeremić.

U gađanju vazdušnom puškom prvo mesto u ženskoj konkurenciji pripalo je Maji Milanović, drugo Ruži Ilić, a treće Jeleni Radosavljević. U muškoj konkurenciji titulu najboljeg strelca poneo je Đorđe Milić. Drugi je Dragan Bojić, a treći Dragomir Milenković.