Naslovna Društvo U Negotinu obeležen 9. maj Dan pobede nad fašizmom

U Negotinu obeležen 9. maj Dan pobede nad fašizmom [Foto]

377
0

U Negotinu je danas polaganjem venaca i cveća na spomenik narodnim herojima u parku kod hotela, ali i na spomenik Crvenoarmejcima u Štubiku, obeležen 9. maj, Dan pobede.

Na spomen biste narodnim herojima Branku Periću, Ljubi Nešiću, Veri Radosavljević i Stanku Paunoviću cveće i vence položile su delegacije lokalne samouprave, SUBNOR-a Negotin, Organizacije rezervnih vojnih starešina, Civilnih invalida rata i Ratnih vojnih invalida negotinske opštine.

“Kao baštinici slavne narodnooslobodilačke i partizanske borbe u okviru SUBNOR-a nastavićemo zajedno sa ostalim njegovim delovima korisnu delatnost u interesu pravde, razumevanja, mira i saradnje. Ta činjenica govori da žrtve utkane u temelje slobode nikad ne smemo zaboraviti, nipodaštavati ili pak dozvoliti da im se oduzme ono što im pripada. I zato poručujemo: Srbijo, časna zemljo, Ti koja si u sastavu ranije Jugoslavvije, rame uz rame sa Sovjetskim savezom i ostalim saveznicima od 1941. do 15. maja 1945. vodila herojski i organizovani narodnooslobodilački rat pune četiri godine, ostani i danas onakva kakva si bila, antifašistička. Ne uništavaj ono što ti je progresivni svet upisao kao veliki kapital. Ne dozvoli sitnim šičardžijama da te sa svetlosti gurnu u mrak”, poručio je Dragoljub Ristić, predsednik SUBNOR-a Negotin.

Delegacija negotinskog SUBNOR-a je povodom 9. maja, položila cveće i vence i na spomenik Crvenoarmejcima u Štubiku.