Naslovna Društvo U Negotinu konstituisan novi saziv Opštinskog saveta roditelja

U Negotinu konstituisan novi saziv Opštinskog saveta roditelja

439
0

Bezbednost učenika u saobraćaju i obeležavanje kolovoza upozoravajućim znacima prioritetni zadaci novog saziva Opštinskog saveta roditelja.

Opštinski savet roditelja, formiran još prošle godine u decembru, čine predstavnici saveta roditelja svih osnovnih i srednjih škola naše opštine i vrtića, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Na konstitutivnoj sednici novog saziva za predsednika je  ponovo izabran Ljubisav Božilović, lekar u penziji, dok je novi potpredsednik nastavnica Mirjana Jevrić.

Prvom sednicom predsedavao je Dejan Kojčinović, direktor OŠ “Vuk Karadžić“, predsednik Aktiva direktora škola opštine Negotin, koji je članove Opštinskog saveta upoznao sa njihovim nadležnostima.

Opštinski savet roditelja, između ostalog, daje mišljenja i inicira akcije za ostvarivanje prava dece  i unapređivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece.

Upravo je bezbednost đaka na ulicama u gradu, ali i u selima bila tema o kojoj se najviše diskutovalo.

Roditelji su se složili da su prilazi skoro svim školama nesigurni, sa nedovoljnim brojem parking mesta. Jedna od inicijativa je da se „usporivači na putu“ postave na kritičnim mestima i prilazima škola kako bi se povećala bezbednost učenika.

Slobodan Dinulović, član Opštinskog veća, zadužen za obrazovanje, podržao je inicijativu roditelja  i najavio da će već u decembru kod Hale sportova biti postavljeni mobilni stubovi kako bi se zaštitio prilaz školi „12.septembar“  i vrtiću.

Sa prvog sastanka Opštinskog saveta roditelja potekla je i inicijativa da se zvaničnim institucijama, zaduženim za bezbednost saobraćaja, uputi zahtev za rešavanje ovog problema koji postoji već godinama unazad.