Naslovna Društvo COVID-19 U  Negotinu i Kladovu testiranje zdravstvenih radnika na korona virus

U  Negotinu i Kladovu testiranje zdravstvenih radnika na korona virus

5402
0

U Zdravstvenom centru u Negotinu i Kladovu danas je uzorkovano ukupno 40 osoba na korona virus, pretežno zdravstvenih radnika.

Na prisustvo korona virusa u Zdravstvenom centru u Negotinu testirano je danas 17 zdravstvenih radnika koji su bili u kontaktu sa obolelima, kao i oni koji su u samoizolaciji zbog putovanja u inostranstvo. Testirana su i dva pacijenta koji leže na odeljenju pneumoftiziologije, kao i jedan policijski službenik koji je pre vanrednog stanja boravio u inostranstvu.

I u Zdravstvenom centru u Kladovu danas je počelo testiranje na korona virus, prvenstveno zdravstvenih radnika koji su bili u kontaktu sa pacijentima koji su oboleli od kovida-19, kao i onih na vitalnim radnim mestima čija je samoizolacija zbog putovanja u inostranstvo produžena na 28 dana. Testirani su i pacijenti koji imaju određene simptome koji ukazuju na virus, a koji su do sada bili praćeni.

Svi brisevi biće upućeni u Zaječar u Zavod za zaštitu zdravlja „Timok“ odakle idu na analizu u Institut „Torlak“ u Beogradu. Očekuje se da već kroz koji dan rezultati budu poznati.

U Negotinu su do sada potvrđena dva slučaja kovida-19, a u Kladovu tri.

Sedmoro Kladovljana, od kojih šest muškaraca i jedna žena, starih od 32 do 73 godine, među kojima su i dva lekara, trenutno su na lečenju u Kliničkom centru u Nišu i kako saznajemo dobrog su opšteg zdravlja. Očekuje se da uskoro stignu i rezultati njihovih testova.