Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. U Negotinu formiran Inicijativni odbor Srpske stranke Zavetnici

U Negotinu formiran Inicijativni odbor Srpske stranke Zavetnici

1670
0

U Negotinu je danas u prisustvu Milice Đurđević Stamenkovski, potpredsednice i jednog od osnivača Srpske stranke Zavetnici formiran Inicijativni odbor koga će voditi Dejan Nikić, diplomirani inženjer poljoprivrede i kandidat ove stranke za narodnog poslanika.

Milica Đurđević Stamenkovski, potpredsednica i glasnogovornica Srpske stranka Zavetnici poručila je u Negotinu da istočna Srbija ne sme da bude zapostavljena, niti van svih auto puteva i industrijskih zona. Ona je u razgovoru sa Negotincima prilikom formiranja Inicijativnog odbora istakla da

“Ključna poruka koju danas želim da ovde prenesem je da ćemo se mi truditi da zaustavimo sve one koji očigledno sistemski rade na tome da istočnu Srbiju izoluju i odseku od ostatka Srbije, da pošaljemo poruku da svi građani Srbije i svi ljudi ma gde bili u inostranstvu treba da dođu ovde da se upoznaju sa ovim lepotama, a od ključnog je značaja da unapređujemo seoski turizam i istorijski i turistički potencijal koji ovaj kraj ima”, istakla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Zavetnici će, dodala je ona, podržati i ljude iz dijaspore koji žele da ulažu u istočnu Srbiju pod istim uslovima koje imaju i strani investitori.

Ova stranka će podržati, istakla je  Đurđević Stamenkovski, svaku inicijativu ekonomskog patriotizma kroz programe razvoja poljoprivrede i podrške domaćim proizvodima.

“Ako je Negotinska krajina u 19. veku bila jedna od najrazvijenijih oblasti, ako su se ovde ukrštale trgovačke raskrsnice i putevi i ako je ovaj narod tada za vreme okupacije dobro živeo zbog čega mi danas u slobodi govorimo o nerazvijenosti ovog područja, o zapuštenosti, o ljudima koji odlaze u inostranstvo. Moramo to da promenimo, da vodimo politiku regionalnog razvoja i da na neki način podsetimo da su mnogi ovde dolazili sa obećanjima koje nikada nisu ispunili. Mi nemamo brze puteve, nemamo auto put od Malog Požarevca do Vidina, nepristupačan je kraj, a tako to ne sme da bude”, istakla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Za predsednika Inicijativnog odbora Srpske stranka Zavetnici u Negotinu izabran je Dejan Nikić, diplomirani inženjer poljoprivrede, koji je i kandidat ove političke grupacije za narodnog poslanika na predstojećim parlamentarnim izborima, 21. juna.