Naslovna Društvo COVID-19 U Negotinu bez novoobolelih, u Kladovu jedan, a u Zaječaru sedmoro pozitivnih...

U Negotinu bez novoobolelih, u Kladovu jedan, a u Zaječaru sedmoro pozitivnih na virus korona

1173
0

Raste broj zaraženih virusom korona u istočnoj Srbiji. U Zaječaru i Kladovu zabeleženi novi slučajevi.

U poslednja 24 sata broj osoba inficiranih virusom korona u Zaječaru povećao se za sedam osoba. Od kovida-19 obolele su dve žene i pet muškaraca starosti od  29 do 55 godina.

Klinička slika, saopštio je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije na zvaničnom sajtu grada pokazuje ozbiljne simptome ove virusne infekcije, pa se zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali i nepoštovanja preporuka i propisanih mera u ovom gradu ozbiljno razmišlja i o uvođenju vanredne situacije u gradu.

U Kladovo je stigla potvrda da je na virus korona pozitivan muškarac star 27 godina, pa se tako broj zaraženih od početka pandemije u ovoj opštini popeo na 39.

U opštini Negotin nema novoobolelih. Juče je žena stara 67 godina iz Negotina zbog posledica virusa korona smeštena u niški Klinički centar na Klinici za fizikalnu medicinu, koja je od prekjuče kovid-bolnica.

Zavod za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru dostavio je u subotu rezultate za 24 testa i svi su negativni, a danas za još tri testa, koji su takođe negativni. Očekuje se da u Negotin stignu i rezultati ostalih testova koji su u obradi.