Naslovna Društvo COVID-19 U Negotinu bez kulturnih događaja u zatvorenom prostoru; sportska dešavanja bez publike

U Negotinu bez kulturnih događaja u zatvorenom prostoru; sportska dešavanja bez publike

582
0

U skladu sa novonastalom situacijom i aktuelnom zabranom okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru i u Negotinu su odloženi svi planirani programski sadržaji ustanova kulture.

U opštini Negotin do aprila su odloženi svi programi koje su ovdašnje ustanove kulture planirale da organizuju u zatvorenom prostoru.

„Lokalna samouprava je preporučila negotinskim institucijama kulture da, u skladu sa opštim preporukama Vlade Republike Srbije, a u vezi pojave i širenja korona virusa, programske sadržaje koji su planirani u naredne dve nedelje, odloži za april. Ove preventivne mere sprovode se u cilju zaštite građana i sprečavanja širenja bolesti izazvane korona virusom. Molimo građane da se pridržavaju predloženih preventivnih mera i zahvaljujemo na razumevanju“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Tatjana Panić, član Opštinskog veća zadužena za kulturu, turizam i informisanje.

Istorijski arhiv, Narodna biblioteka „Dositej Novaković“, Muzej Krajine, kao ni Dom kulture „Stevan Mokranjac“ neće organizovati ni jedan od planiranih sadržaja.

„Poštujući sve oglašene i objavljene naloge Vlade Republike Srbije, u vezi sa korona virusom (COVID– 19), Dom kulture “Stevan Mokranjac” Negotin, do daljnjeg odlaže realizaciju redovnih programa za posetioce: bioskopske projekcije, pozorišne predstave, muzičke i likovne programe. Dom kulture neće organizovati programe do trenutka smanjenja rizika od širenja korona virusa“, navode u Domu kulture „Stevan Mokranjac“.

Zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru koju je doneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar odnosi se na sva dešavanja u zatvorenim prostorima u oblasti kulture, na teritoriji cele Srbije, koja prelaze broj od 100 okupljenih uključujući publiku, aktere na sceni, zaposlene u ustanovi i organizatore.

Odluku da se i sportske utakmice u okviru brojnih liga u zatvorenom prostoru odigravaju bez publike doneli su i brojni sportski savezi.

U narednom periodu košarkaške, rukometne, odbojkaške i utakmice koje se igraju u zatvorenom prostoru odigravaće se bez publike uz prisustvo samo licenciranih članova, igrača, članova medicinskog osoblja i službenih lica.