Naslovna Društvo U negotinskom vrtiću „Pčelica“ 28. novembra počinje realizacija projekta vrednog...

U negotinskom vrtiću „Pčelica“ 28. novembra počinje realizacija projekta vrednog oko 12 miliona dinara

280
0

Na novoj zgradi negotinske predškolske ustanove sutra počinju radovi na zameni stolarije. Projekat vredan 11.849.096 dinara odobrio je Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Posle četiri decenije od izgradnje, na novoj zgradi naše jedine predškolske ustanove „Pčelica“, zahvaljujući realizaciji projekta, vrednom skoro 12 miliona dinara, biće zamenjena stolarija. Radovi počinju u sredu 28. novembra.

„Naša predškolska ustanova upućuje apel roditeljima da, ako su u mogućnosti, naredne dve nedelje ne dovode svoju decu koja borave u novoj zgradi. Svakako ćemo prihvatiti svu decu koja budu dolazila, ali će grupe biti izmeštene i spajane, jer će se radovi izvoditi naizmenično i parcijalno. Projektom je predviđeno da se radovi na zameni stolarije završe do 10. decembra“, kaže za NG portal direktorka vrtića „Pčelica“ Radmila Madžarević.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku zajednički projekat Kladova, Negotina, Bora i Majdanpeka finansira sa 31.741.160 dinara bespovratnih sredstava, a  učešće lokalnih samouprava  iznosi 7.935.290 dinara. Najviše sredstava dobila je predškolska ustanova u Negotinu.

„Sem ovog, u predškolskoj ustanovi u toku je realizacija još jednog projekta. Naime, ovih dana počinje opremanje  dečijh soba novim nameštajem. Ovaj projekat je vredan milion i po dinara“ , potvrdila je za naš portal direktorka Radmila Madžarević.