Naslovna Događaji U negotinskom Todorčetovom konaku šansone i poezija Prevera, Bećkovića, Rakića…

U negotinskom Todorčetovom konaku šansone i poezija Prevera, Bećkovića, Rakića…

424
0

Muzej Krajine u Negotinu priredio je u utorak, 12. novembra „Veče poezije i šansona“. Negotinci i ovoga puta uživali u majstorskim bravurama Bojana Čukića, Dejana Martića i Gorana Stankovića.

Nakon što su prošlog juna povodom Svetskog dana muzike uživali u predivnom koncertu džeza zahvaljujući Bendu Bojana Čukića, negotinski Muzej Krajine, na zadovoljstvo publike, organizovao je „Veče poezije i šansona“.

Za dobro raspoloženje, ali i više od toga, pobrinuli su se džez pijanista i kompozitor Bojan Čukić iz Bora, bas gitarista Dejan Martić i gitarista Goran Stanković, koji je, pritom, znalački pažnju publike usmeravao sa muzike i na stihove Arsena Dedića, Miroslava Antića, ali i Milana Rakića, Matije Bećkovića, Žaka Prevera, Radjarda Kiplinga i drugih.

U prepunoj sali galerije Muzeja Hajduk Veljka, u Todorčetovom konaku, publika je oduševljeno pozdravila ove borske umetnike, u ambijentu izložbe posvećene posredno i lepoj književnosti, kroz život i delo srpskih prosvetitelja i reformatora Dositeja Obradovića i Vuka Stefanovića Karadžića, koja u Negotinu gostuje do 30. novembra.