Naslovna Društvo U negotinskom porodilištu tokom noći rođene trojke

U negotinskom porodilištu tokom noći rođene trojke

3985
0

Tri dečaka iznenadila majku i zaposlene u negotinskom porodilištu.

Ana Antonijević iz Urovice od danas je majka tri dečaka koje je na svet donela u ranim jutarnjim satima. Porođaj, koji je doneo veliku radost porodici ali i zaposlenima, vodila je primarijus dr Jevrosima Puslojić.

„Ana je prvorotka, rođena 1999. godine i na svet je donela tri dečaka. Prva beba je rođena u 2 sata i 55 minuta težine 2.350 grama, tridesetak minuta kasnije svet je ugledao i drugi dečak težine 2.350 grama. Treća beba, takođe dečak, rođen oko pola četiri, zbog nedovoljne težine 1950 grama, upućen je na Neonatoligiju u Beogradu“, kaže za NG portal primarijus dr Miroslav Ivić, načelnik negotinske ginekologije i akušerstva.

Majka Ana Antonijević, po rečima načelnika ove službe, oseća se dobro.

Inače, u negotinskom Zdravstvenom centru na Odeljenju ginekologije i akušerstva povećan je broj porođaja. U poređenju sa prošlom godinom, rođeno je 20 beba više.

„Jedan od razloga je, kaže primarijus dr Ivić, to što naše trudnice više ne odlaze na porođaj u Bor i Zaječar. Uspeli smo da vratimo ženama poverenje u naše lekare i ostalo osoblje na odeljenju, pa mlade mame svojim kućama odlaze sa osmehom“.