Naslovna Kultura U negotinskom domu kulture u toku zamena poda scene

U negotinskom domu kulture u toku zamena poda scene

252
0

Zahvaljujući projektu „Da nas prati dobar glas“ koji Ministarstvo kulture i informisanja u okviru programa „Gradovi u fokusu“ finansira sa pet miliona dinara, negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“ dobiće novi drveni pod na sceni, a zatim i akustičnu školjku.

Ekipa kragujevačkog GML Inženjeringa, kao najpovoljnija na tenderu, angažovana je na radovima zamene dotrajalog i postavljanje novog poda scene negotinskog doma kulture koji je samo u prošloj godini realizovao 230 svojih i saradničkih programa.

„Od početka rada Doma kulture, svim mogućim izazovima je odolevao brodski pod i, naravno, posle dve i po decenije, logično je da je podlegao, kako zubu vremena, tako i čestim traumama, kojima je bio izložen, jer ne treba smetnuti s uma da su se na našem izvođačkom podijumu predstavile na stotine kako amaterskih tako i profesionalnih družina, da ih tako nazovem. Tako će biti i ubuduće, a uslovi za nastupe biće daleko bolji na prostoru od oko 250 kvadratnih metara kolika je površina naše scene veoma lepe i prostrane, na kojoj se nalaze i dva klavira za umetničke muzičke nastupe i neophodni rekviziti kojima se daje obeležje i jedinstvenost Domu kulture koji nosi ime našeg slavnog kompozitora Stevana Mokranjca“, kaže Jovanka Stefanović Stanojević, direktor Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Po završetku ovih, započeće i radovi na izradi akustične školjke scene Doma kulture, koji osim horizontalnog i vertikalnog panoa, podrazumevaju i prateću opremu. Cilj je da se unapređenjem tehničkih karakteristika scene Doma kulture u Negotinu podigne kvalitet sadržaja u oblasti kulture.

„Taj posao, po projektu akustike, na njenoj izradi i montaži biće obiman i zahtevan. Malo je scena u Srbiji koje je imaju, a ova koja se izrađuje, obezbediće dodatnu akustiku našoj, inače, akustičnoj sali“, dodaje Jovanka Stefanović Stanojević.