Naslovna Kultura U negotinskom domu kulture u toku zamena poda scene

U negotinskom domu kulture u toku zamena poda scene

247
0

Zahvaljujući projektu „Da nas prati dobar glas“ koji Ministarstvo kulture i informisanja u okviru programa „Gradovi u fokusu“ finansira sa pet miliona dinara, negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“ dobiće novi drveni pod na sceni, a zatim i akustičnu školjku.

Ekipa kragujevačkog GML Inženjeringa, kao najpovoljnija na tenderu, angažovana je na radovima zamene dotrajalog i postavljanje novog poda scene negotinskog doma kulture koji je samo u prošloj godini realizovao 230 svojih i saradničkih programa.

„Od početka rada Doma kulture, svim mogućim izazovima je odolevao brodski pod i, naravno, posle dve i po decenije, logično je da je podlegao, kako zubu vremena, tako i čestim traumama, kojima je bio izložen, jer ne treba smetnuti s uma da su se na našem izvođačkom podijumu predstavile na stotine kako amaterskih tako i profesionalnih družina, da ih tako nazovem. Tako će biti i ubuduće, a uslovi za nastupe biće daleko bolji na prostoru od oko 250 kvadratnih metara kolika je površina naše scene veoma lepe i prostrane, na kojoj se nalaze i dva klavira za umetničke muzičke nastupe i neophodni rekviziti kojima se daje obeležje i jedinstvenost Domu kulture koji nosi ime našeg slavnog kompozitora Stevana Mokranjca“, kaže Jovanka Stefanović Stanojević, direktor Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Po završetku ovih, započeće i radovi na izradi akustične školjke scene Doma kulture, koji osim horizontalnog i vertikalnog panoa, podrazumevaju i prateću opremu. Cilj je da se unapređenjem tehničkih karakteristika scene Doma kulture u Negotinu podigne kvalitet sadržaja u oblasti kulture.

„Taj posao, po projektu akustike, na njenoj izradi i montaži biće obiman i zahtevan. Malo je scena u Srbiji koje je imaju, a ova koja se izrađuje, obezbediće dodatnu akustiku našoj, inače, akustičnoj sali“, dodaje Jovanka Stefanović Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.