Naslovna Kultura U negotinskom Domu kulture retrospektivna izložba sa kolonije u Jagodini

U negotinskom Domu kulture retrospektivna izložba sa kolonije u Jagodini

187
0

U galeriji negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“ publika još danas i sutra može da pogleda retrospektivnu izložbu Likovne kolonije Muzeja naivne i marginalne umetnosti  iz Jagodine, čiji je autor Ivana Jovanović, istoričar umetnosti i  viši kustos.

Izložbu čini izbor dela nastalih tokom 20 likovnih kolonija u organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti  iz Jagodine, koju je viši kustos Ivana Jovanović, istoričar umetnosti upriličila povodom 60 godina od osnivanja ove ustanove.

Likovna kolonija organizuje se već tri i po decenije, bijenalno okupljajući naivne slikare od 1984. godine, a od 1992. i vajare.

“U protekle tri i po decenije Muzej naivne i marginalne umetnosti je realizovao 20 kolonija na kojima je učešće uzelo ukupno 130 umetnika iz dvadesetak zemalja. Radom Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti kroz protekle tri i po decenije ostvareno je kontinuirano praćenje umetničkog stvaralaštva širokog spektra generacija i izraza naivnih i marginalnih umetnika, a likovna zbirka i dokumentacioni centar Muzeja obogaćeni su značajnim fondom”, istakla je autorka izložbe.

Izložba je dostupna za individualne posete uz poštovanje svih mera zaštite još danas i sutra u galeriji negotinskog Doma kulture od 10 do 12 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.