Naslovna Kultura U negotinskom Domu kulture retrospektivna izložba sa kolonije u Jagodini

U negotinskom Domu kulture retrospektivna izložba sa kolonije u Jagodini

195
0

U galeriji negotinskog Doma kulture „Stevan Mokranjac“ publika još danas i sutra može da pogleda retrospektivnu izložbu Likovne kolonije Muzeja naivne i marginalne umetnosti  iz Jagodine, čiji je autor Ivana Jovanović, istoričar umetnosti i  viši kustos.

Izložbu čini izbor dela nastalih tokom 20 likovnih kolonija u organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti  iz Jagodine, koju je viši kustos Ivana Jovanović, istoričar umetnosti upriličila povodom 60 godina od osnivanja ove ustanove.

Likovna kolonija organizuje se već tri i po decenije, bijenalno okupljajući naivne slikare od 1984. godine, a od 1992. i vajare.

“U protekle tri i po decenije Muzej naivne i marginalne umetnosti je realizovao 20 kolonija na kojima je učešće uzelo ukupno 130 umetnika iz dvadesetak zemalja. Radom Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti kroz protekle tri i po decenije ostvareno je kontinuirano praćenje umetničkog stvaralaštva širokog spektra generacija i izraza naivnih i marginalnih umetnika, a likovna zbirka i dokumentacioni centar Muzeja obogaćeni su značajnim fondom”, istakla je autorka izložbe.

Izložba je dostupna za individualne posete uz poštovanje svih mera zaštite još danas i sutra u galeriji negotinskog Doma kulture od 10 do 12 časova.