Naslovna Društvo U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi u toku radovi na adaptaciji prostorija za skener

U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi u toku radovi na adaptaciji prostorija za skener

1162
0

U Zdravstvenom centru u Negotinu nastavljeni su radovi na adaptaciji prostora za skener za čiju je nabavku resorno Ministarstvo zdravlja opredelilo značajna sredstva.

Skener će biti smešten u prostorije nekadašnjeg rentgena u bolničkom delu ustanove, u blizini Hitne službe, gde se trenutno nalazi bolnički ultrazvuk, a koje će biti pristupačne, pre svega bolničkim pacijentima i slučajevima gde je dijagnostika na ovom aparatu preko potrebna.

Radovi na adaptaciji ovog prostora, vredni 6,4 miliona dinara, u prvoj fazi odrađeni su krajem prošle godine, a sada se prostor detaljno uređuje u skladu sa tehničkim karakteristikama odabranog aparata.

„Radimo na pripremi ovog prostora za CT skener, od građevinskih, građevinsko-zanatskih do molerskih radova. Rok je 30 kalendarskih dana ali mi očekujemo da ovaj posao završimo i pre roka. Imamo veliko iskustvo u tome, radili smo na oko 50 objekata u bolnicama, prostorijama za CT skener, angio sale, rentgene i magnete. Nikad nismo kasnili, pa nećemo ni ovde”, kaže Dragiša Tomić, vlasnik STR “Vrbljanac” iz Beočina.

U Zdravstvenom centru u Negotinu privedena je kraju javna nabavka za poslove nabavke CT skenera na kojoj su učestvovala tri ponuđača. Ovaj posao, vredan 30 miliona dinara bez uračunatog poreza na dodatu vrednost, poveren je firmi DOO “Beolaser” iz Beograda, koja ima rok od 90 dana da isporuči skener.

Nabavka savremenog skenera za negotinsku zdravstvenu ustanovu u kojoj su se do sada radile samo grafije i ultrazvučna snimanja, od velike je važnosti, s obzirom da pacijenti često putuju do Bora, Niša ili Beograda.

Ovim, u dijagnostici značajnim sredstvom, moći će da se pokriju sve službe od hirurgije, ortopedije, pulmologije do internističke, s obzirom da će služiti za preglede svih regija od glave, koštano-zglobnog sistema do abdomena i grudnog koša.

Aparat se nabavlja zahvaljujući akciji Ministarstva zdravlja koje je za četiri angio sale i 11 skenera u zdravstvenim centrima širom Srbije, pa i u Negotinu opredelilo pet miliona evra.