Naslovna Društvo COVID-19 U negotinskoj Ustanovi za stare “Sveti Nikola” ponovo počinje dvonedeljni smenski rad

U negotinskoj Ustanovi za stare “Sveti Nikola” ponovo počinje dvonedeljni smenski rad

917
0

U Ustanovi za stare “Sveti Nikola” u Negotinu od uvođenja vanredne situacije u opštini više nema poseta, a zaposleni uskoro ulaze u četrnaestodnevnu smensku rotaciju.

Trenutno stanje u  Ustanovi za stare “Sveti Nikola”, ističe vlasnik Stevan Šarčević, je stabilno.  U ovom domu nema obolelih od virusa korona, a sa uvođenjem vanredne situacije u opštini Negotin više nema ni poseta koje su od letos bile dozvoljene samo u kontrolisanim uslovima u dvorištu doma.

“Još od marta su naši korisnici na neki način u kućnom pritvoru. Nisu slobodni da izađu napolje, ne dolazi im rodbina kao što je to bilo ranije, posete su im bile ograničene i dozvoljene jedino u dvorištu uz upotrebu vizira, ali i kovid odela ako je baš moralo da se uđe u ustanovu. U prethodnom periodu smo imali samo jednu kovid pozitivnu korisnicu, rođenu 1935. godine,  i ona je izlečena i još uvek je sa nama. Trudimo se da maksimalno ispoštujemo sve mere, redovno se sve dezinfikuje i tako će biti i na dalje”, dodaje Šarčević.

Zbog bojazni da se virus može raširiti po domovima u Srbiji, Ministarstvo za rad dalo je domovima preporuku da organizuju smenski rad u trajanju od 14 dana.  Među prvima će ovakva dvonedeljna rotacija zaposlenih biti uvedena i u negotinskom domu “Sveti Nikola”.

“Danas su testirani zaposleni i po dobijanju rezultata oni će ući u četrnaestodnevni rad”, kaže Stevan Šarčević, vlasnik Ustanove za stare „Sveti Nikola“.