Naslovna Društvo U Negotinskoj krajini poledica za prvi dan zime

U Negotinskoj krajini poledica za prvi dan zime

219
0

Ovog jutra, javlja Zimska služba održavanja JP “Putevi Srbije”, moguća je poledica zbog niskih temperatura na državnim putevima prvog i drugog reda, na području ovog regiona.

U Negotinskoj i Timočkoj krajini danas oblačno, sa mestimičnim izmaglicama. U Negotinu trenutna temperatura iznosi -3°C, koliko je i u Knjaževcu. Temperatura se kreće od -9°C u Lukovu, -7°C u Boru do -2°C Kladovu. Na snazi je treći stepen pripravnosti.

U većini krajeva Srbije, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, očekuje se pojava poledice zbog niske temperature, a u pojedinim i kiša koja će se lediti na tlu. Na području Negotinske krajine temperatura će se tokom dana kretati oko 0°C.

Poseban oprez je neophodan u saobraćaju, ali i na trotoarima zbog poledice. Iako za vikend meteorolozi najavljuju porast temperature, tokom večeri i noći će one opet biti u minisu što će dovesti do ponovnog zamrzavanja i poledice na trotoarima i putevima.

Vidljivost je smanjena na Čestobrodici na 30 do 5o metara.

JP “Putevi Srbije” upozoravaju vozače na sitne odrone duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima, a posebno na Đerdapskoj magistrali, gde savetuju opreznu vožnju i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Večeras u 23 sata i 22 minuta, inače, počinje zima. Obdanica će trajati 8 sati i 47 minuta, budući da je sunce izašlo u 7 sati i 12 minuta, a zalazi u 15:59.