Naslovna Društvo U negotinske srednje škole upisan 191 učenik: Slobodno još 79 mesta

U negotinske srednje škole upisan 191 učenik: Slobodno još 79 mesta

732
0

Na željene smerove u Negotinskoj gimnaziji, Tehničkoj i Poljoprivrednoj školi “Rajko Bosnić” upisao se 191 učenik. U ovim školama slobodna su još 79 mesta.

Ilustracija, pixabay.com

Sudeći po interesovanjima svršenih osmaka u prvom upisnom krugu od smerova koje su ponudile negotinske srednje škole najtraženiji su bili društveno-jezički u Negotinskoj gimnaziji i elektrotehničar informacionih tehnologija u Tehničkoj školi za koja nema nijedno slobodno mesto.

Za ova dva smera, pored matematičkog na kojem poslednji upisani ima 75,62 boda, takođe se beleži visok minimalni prag znanja od 63,85, odnosno 63,10 bodova.

U Negotinskoj gimnaziji na opštem smeru ostalo je jedno slobodno mesto, a na prirodno-matematičkom 13. Oba odeljenja upisuju po 30 učenika.

Standardno interesovanje đaka zabeležila je Poljoprivredna škola sa domom učenika “Rajko Bosnić”  na smerovima za buduće veterinarske i poljoprivredne tehničare na kojima je ponudila po 30 mesta, a upisala 27, odnosno 26 đaka.  U drugom krugu ova škola će ponuditi tri slobodna mesta za zanimanje veterinarski, a četiri za buduće poljoprivredne tehničare.

Nešto slabije interesovanje učenika zabeleženo je za zanimanje pekar na kome je na 15 mesta konkurisalo pet učenika, pa za drugi krug ima još 10 slobodnih mesta i zanimanje operater u prehrambenoj industriji koji je upisalo osmoro od predviđenih 15 učenika. Preostalih sedam slobodnih mesta na ovom smeru biće oglašeno za drugi upisni krug.

U Tehničkoj školi mesta ima za pet budućih automehaničara od 15 koliko je planirano da se upiše, kao i za 12 učenika koji bi da se školuju za zanimanje mehaničar grejne i rashladne tehnike za koji su u prvom krugu upisana samo tri učenika.

Slabije interesovanje bilo je i za zanimanje autoelektričar na koje se upisalo samo šest učenika, pa mesta ima za njih 24.