Naslovna Društvo U nedelju Regionalna planinarska akcija „Stazama rajačkog vinogorja“

U nedelju Regionalna planinarska akcija „Stazama rajačkog vinogorja“

351
0

Regionalnom planinarskom akcijom “Stazama rajačkog vinogorja”, koju zajednički organizuju Turistička organizacija opštine Negotin i Planinarsko društvo “Deli Jovan”, kao i mesne zajednice Rogljevo, Smedovac i Rajac, u nedelju 5. maja počinju Majske svečanosti.

Detalj sa prošlogodišnje akcije; foto: TOON

Najveselija planinarska akcija zaljubljenike u prirodu vodi laganom stazom, dugom 16,5 kilometara,  od Rogljevačkih preko Smedovačkih do pivnica u Rajcu.

Akcija će tradicionalno biti otvorena u nedelju, 5. maja na Rogljevačkim pivnicama u 9 časova.

Nakon svečanog otvaranja planinari i zaljubljenici u prirodu uputiće se ka Smedovačkim i Rajačkim pivnicama.

Dolazak na pivnice u Smedovcu se očekuje oko 10 časova, a na pivnicama u Rajcu oko 13 sati. Na poslednjoj etapi ove akcije planinare u Pivnici MZ Rajac očekuje izložba fotografija članova PD “Deli Jovan“ iz Negotina, kulturno umetnički program, obilazak pivnica i starog Rajačkog groblja sa jedinstvenim nadgrobnim spomenicima iz 17. i 18. veka.

Povratak na Rogljevačke pivnice najavljen je za 14 sati, a za sve učesnike je planirano i druženje uz planinarski pasulj, igru i pesmu. Akcija se završava u 18 časova podelom zahvalnica.

Druženje, pesma i igra; foto: TOON

Očekuje se učešće više od 250 planinara iz Negotina, ali i iz okruženja.

“Očekujemo naše drage kolege iz Planinarskog saveza Timočkog regiona koji broji 11 planinarskih društava. Naše društvo pored ove organizuje i regionalnu akciju od kanjona reke Vratne do kanjona reke Biger u septembru”, kaže Boban Đorđević, predsednik PD “Deli Jovan” i Planinarskog saveza timočkog regiona.

Za sve zainteresovane da učestvuju u najveselijoj planinarskoj akciji u nedelju, 5. maja organizovan je i besplatan autobuski prevoz u 7 časova i 15 minuta ispred Pedagoške akademije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.