Naslovna Društvo U nedelju ponovo preventivni pregledi u negotinskom Zdravstvenom centru

U nedelju ponovo preventivni pregledi u negotinskom Zdravstvenom centru

534
0

I Zdravstveni centar u Negotinu uključuje se u nedelju, 16. decembra u akciju preventivnih lekarskih pregleda koju je iniciralo Ministarstvo zdravlja.

Za sve zainteresovane pacijente, bez obzira da li imaju ili ne zdravstveno osiguranje preventivni pregledi biće organizovani u nedelju od 8 do 16 časova, a dovoljno je da dođu u službu Opšte medicine Doma zdravlja, odakle će da budu upućeni na planirane preglede.

Ovoga puta pacijenti mogu da provere određene tumor markere, ali i da odu na pregled pluća i očiju. Pregled kod pneumoftiziologa podrazumeva auskultatorni pregled pluća, Rtg – snimak pluća i  spirometriju, a po potrebi i upućivanje na dalju dijagnostiku.

Pacijenti će u laboratoriji Doma zdravlja moći da urade i analizu tumorskih markera: CEA  (opšti tumorski marker) i Ca19-9, tumorski marker za digestivni sistem (debelo crevo, pankreas).

Bez zakazivanja mogu i da odu na pregled kod oftalmologa, koji podrazumeva pregled očnog dna, merenje očnog pritiska, a prema indikacijama i određivanje dioptrije.

Pregledi su besplatni za sve pacijente uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, s tim što moraju da ponesu i neki od identifikacionih dokumenata, kao što su lična karta , pasoš ili vozačka dozvola.