Naslovna Društvo U nedelju na Kusjaku brojni programi za Dan Dunava

U nedelju na Kusjaku brojni programi za Dan Dunava

418
0

Zaljubljenici u najlepšu evropsku reku, koja se našom zemljom proteže u dužini od 588 kilometara, od kojih 40 km kroz opštinu Negotin, moći će da u nedelju 15. jula na Kusjaku uživaju u sadržajnom programu.

Obeležavanje Dana Dunava koje su prethodnog vikenda odložile loše vremenske prilike u nedelju 15. jula započeće Kusjačkom regatom, koja u 9 sati startuje sa plaže u Mihajlovcu.

Učesnici Regate će malim plovilima veslati do kusjačke plaže šest kilometara, pa se njihov dolazak očekuje do podneva.

Već od 8 sati na obali će biti organizovano takmičenje u pecanju, za učesnike do 14 godina starosti.

Negotincima će biti omogućeno da autobusima besplatno dođu na ovu manifestaciju. Polazak je ispred Pedagoške akademije, na svaka dva sata, od 10 do 16 časova, a povratak sa Kusjaka u 15, 17 i 19 sati.

U 12 časova počinje takmičenje u pripremanju najlepše riblje čorbe. Sportska takmičenja u veslanju i odbojci na pesku najavljena su za 15, odnosno za 17 sati.

Kreativna radionica Dragane Jaćimović, magistra slikarstva za decu biće organizovana u Angelininom konaku od 18 sati i 30 minuta.

Posetioce ove tradicionalne manifestacije negotinske Turističke organizacije zabavljaće bend Play on od 13 časova, Hunky Dory od 17 i  Hrabro srce bend od 19 časova.

Turistička organizacija opštine Negotin, organizator ovog programa, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Negotin i Udruženjem ribolovaca “Timok”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, za sve ljubitelje najlepše i najveće evropske reke organizovaće i jednočasovnu besplatnu vožnju katamaranom, od 12 do 17 časova.