Naslovna Politika U nedelju 4. novembra biće održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina

U nedelju 4. novembra biće održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina

156
0

Birači u opštini Negotin, upisani u Poseban birački spisak, njih 3.307 biraće u nedelju, 4. novembra članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

Foto: I. Mitrović

Na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji biraće se članovi 22 nacionalne manjine, od kojih neposredno predstavnici za nacionalne savete albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, bunjevačke, vlaške, grčke, egipatske, mađarske, nemačke, poljske, romske, rumunske, rusinske, slovačke, slovenačke, ukrajinske i češke nacionalne zajednice, a elektorski makedonske, ruske, crnogorske i hrvatske nacionalne manjine.

U opštini Negotin glasaće se na 10 biračkih mesta i to u Negotinu, Prahovu, Jabukovcu, Urovici, Slatini, Kobišnici, Aleksandrovcu, Plavni, Mokranju i Malajnici.

U Poseban birački spisak upisano je 3.307 birača, od kojih 2.547 vlaške nacionalne manjine, 579 rumunske, 128 romske, 45 bugarske, pet slovenačke i po jedan albanske, rusinske i slovačke nacionalne manjine.

Republička izborna komisija donela je odluku o obrazovanju šestočlanog Radnog tela RIK-a za opštinu Negotin, koje čine Predrag Stanić, Vesna Lazarević, Mirjana Dojčinović, Zorica Mijušković, Nena Krstić i Dušanka Živković.