Naslovna Društvo U Kovilovu prekid telekomunikacionog saobraćaja: Dotrajale bandere problem u celoj opštini

U Kovilovu prekid telekomunikacionog saobraćaja: Dotrajale bandere problem u celoj opštini

951
0

U Kovilovu ne radi fiksna telefonija zbog pada bandere na niskonaponsku mrežu. U ovom selu nisu imali ni električnu energiju od nedelje uveče.

Foto: Dejan Velić

Iako je deo kvarova na 35 kilovoltnim izvodima Brusnik i Štubik saniran, pa su pojedina sela poput Kovilova dobila električnu energiju, meštani su se suočili i sa prekidom telekomunikacionog saobraćaja.

U brojnim selima fiksna telefonija i internet ne rade zbog nestanka električne energije, dok je u Kovilovu problem u funkcionisanju fiksne telefonske linije prouzrokovao pad telefonske bandere na niskonaponsku mrežu u ulici kod takozvanog potoka prema seoskom vodovodu.

Kako ističu meštani telefonske linije im i u redovnom stanju prave probleme ali i pored brojnih obećanja nadležnih poslednjih godina, još uvek nisu dobili digitalnu centralu. Pad bandere  na niskonaponsku mrežu, dodaju, predstavlja i potencijalnu opasnost.

Foto: Slavica Đorđević

Telefonske i strujne žice koje vise sa bandera gotovo da su problem u mnogim krajinskim selima. Nema sredine gde se već duže vreme ne žale na bandere koje su pale. Iako su u mnogim sredinama one drvene zamenjene betonskim,  u mnogim selima taj posao nije urađen.

Fotografije naših čitalaca sve češće pokazuju kablove pored puta, dotrajale i polomljene bandere. Na uglu Karapandžine, ističe naša čitateljka Slavica Đorđević, bandere koje su u nadležnosti EPS-a i Telekoma čekaju sanaciju već mesecima. Nadležni nisu reagovali ni na dopise o ovim, kao ni o banderi na Radujevačkom putu koja samo što nije pala. Nema reakcija ni na pokidane telefonske kablove u Vidrovcu već dve nedelje.

Slično je, kažu čitaoci NG Portala i u Šarkamenu u kojoj su pojedine bandere godinama polomljene, ali i u Malajnici u kojoj su delom bandere zamenjene betonskim.

Čitaoci ističu da odgovora nadležnih uporno nema, iako redovno izmiruju i telefonske i račune za utrošenu električnu energiju.