Naslovna Društvo U Jabukovcu menjaju stolariju na Domu kulture

U Jabukovcu menjaju stolariju na Domu kulture

498
0

U selu Jabukovac u toku su radovi na zameni stolarije na Domu kulture, vredni 2,4 miliona dinara.

fotografija: Radomir Milošević

Radove na kompletnoj zameni postojeće dotrajale stolarije jabukovačkog Doma kulture finansira lokalna samouprava iz opštinske kase sa ukupno dva miliona i 415 hiljada dinara, računajući i PDV.

“Radi se o izuzetno velikom objektu sa šezdesetak otvora, čija je zamena bila neophodna. Mislim da će u budućnosti ova investicija biti od koristi meštanima Jabukovca“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, koji je, zajedno sa zamenicom, Merlinom Selenić obišao ove radove.

U Jabukovcu, inače, planiraju da na ovoj zgradi u potpunosti rekonstruišu i krov. Ova investicija je ušla u Plan javnih nabavki za 2018.

Bez obzira na pomoć lokalne samouprave u Jabukovcu o svom selu brinu meštani, ovi u zavičaju i oni u dijaspori.

Zajedno, poslednjih desetak godina, intenzivno uređuju svoje selo. Cilj im je, kažu, da obnove celokupnu infrastrukturu u svom nekada sreskom i opštinskom mestu.

Prošle godine im je lokalna samouprava finansirala zamenu prozora na zgradi bivše opštine Jabukovac, a oni su sami dobrovoljnim prilozima uredili fasadu.

Namere su im da nakon što lokalna samouprava uredi stolariju i krov na Domu kulture, urede fasadu i na ovoj zgradi, takođe, dobrovoljnim prilozima.