Naslovna Društvo U Jabukovcu menjaju stolariju na Domu kulture

U Jabukovcu menjaju stolariju na Domu kulture

247
0

U selu Jabukovac u toku su radovi na zameni stolarije na Domu kulture, vredni 2,4 miliona dinara.

fotografija: Radomir Milošević

Radove na kompletnoj zameni postojeće dotrajale stolarije jabukovačkog Doma kulture finansira lokalna samouprava iz opštinske kase sa ukupno dva miliona i 415 hiljada dinara, računajući i PDV.

“Radi se o izuzetno velikom objektu sa šezdesetak otvora, čija je zamena bila neophodna. Mislim da će u budućnosti ova investicija biti od koristi meštanima Jabukovca“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, koji je, zajedno sa zamenicom, Merlinom Selenić obišao ove radove.

U Jabukovcu, inače, planiraju da na ovoj zgradi u potpunosti rekonstruišu i krov. Ova investicija je ušla u Plan javnih nabavki za 2018.

Bez obzira na pomoć lokalne samouprave u Jabukovcu o svom selu brinu meštani, ovi u zavičaju i oni u dijaspori.

Zajedno, poslednjih desetak godina, intenzivno uređuju svoje selo. Cilj im je, kažu, da obnove celokupnu infrastrukturu u svom nekada sreskom i opštinskom mestu.

Prošle godine im je lokalna samouprava finansirala zamenu prozora na zgradi bivše opštine Jabukovac, a oni su sami dobrovoljnim prilozima uredili fasadu.

Namere su im da nakon što lokalna samouprava uredi stolariju i krov na Domu kulture, urede fasadu i na ovoj zgradi, takođe, dobrovoljnim prilozima.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.