Naslovna Društvo COVID-19 U izolaciji i negotinski lekari i medicinske sestre

U izolaciji i negotinski lekari i medicinske sestre

5811
0

Gotovo cela Služba pneumoftiziologije negotinskog Zdravstvenog centra je u kućnoj izolaciji od prekjuče zbog pacijentkinje R.Đ. (71) iz negotinskog sela Smedovac kod koje je pozitivan nalaz korona virusa.

U izolaciji su dva lekara, od kojih specijalista pneumoftiziologije, koja je lečila obolelu ženu, lekar iz primarne zdravstvene zaštite kog koga je pacijentkinja bila na trijaži, ali i sedam sestara, dve servirke i dve spremačice koje su sa ovom ženom bile u kontaktu dok je ležala u bolnici.

Kod žene koja je u bolnicu primljena 22. marta, a čiji je suprug dan kasnije preminuo od upale pluća, iako on nije testiran, korona virus je potvrđen pre par dana.

Kako je tada rečeno, žena je stabilna, nije na kiseoniku, a u međuvremenu je, kako saznajemo, sa negotinskog grudnog odeljenja transportovana u niški Klinički centar.

Rad Službe za pneumoftiziologiju pokrivaju specijalisti interne medicine i medicinske sestre koje su raspoređene sa drugih odeljenja, a od četvrtka će raditi i specijalista-pulmolog koji je iz drugih razloga bio u kućnoj izolaciji.

U Domu zdravlja u Negotinu, inače, svakodnevno od 7 do 22 sata radi i trijažna ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, a 24 časa dnevno i Hitna služba.

Negotinska bolnica je, ističu nadležni, spremna za prijem, dijagnostiku, zbrinjavanje, a u skladu sa kliničkom slikom, laboratorijskim i rentgen nalazima i za dalji transport u tercijarne ustanove pacijenata kod kojih postoji sumnja ili se dokaže prisustvo virusa.