Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. U izbornu trku ušla i Ujedinjena seljačka stranka

U izbornu trku ušla i Ujedinjena seljačka stranka

336
0

Opštinska izborna komisija proglasila je kao treću izbornu listu “Ujedinjena seljačka stranka – Dragoslav Cvetković”.

Ujedinjena seljačka stranka (USS), najnovija politička opcija u opštini Negotin, čiji je opštinski odbor formiran ovog septembra, treća je stranka koja se uključila u izbornu trku za predstojeće prevremene lokalne izbore u Negotinu, 24.decembra.

Lista Ujedinjene seljačke stranke ima 15 od 45 kandidata za odbornike, a njen nosilac i prvi na listi je preduzetnik Dragoslav Cvetković. Drugi na listi je Slađan Đurković, poljoprivredni tehničar iz Popovice, a treća je Milena Milojković, diplomirani pravnik iz Negotina. Preduzetnik Slaviša Mitucić je četvrti, a Miloš Blagojević, elektrotehničar iz Rogljeva, peti na listi.

Među kandidatima za odbornike ove opcije su i radnici, preduzetnici, poljoprivrednici, pa čak i učenici.

Milija Miletić, predsednik Ujedinjene seljačke stranke i Dragoslav Cvetković, predsednik OO USS u Negotinu

Preduzetnik Dragoslav Cvetković, diplomirani pravnik i dugogodišnji sportista i sportski radnik pre dve godine bio je, kao predstavnik naprednjaka, smenjen sa mesta člana Opštinskog veća u kome je bio zadužen za privredu i preduzetništvo. Razlog tome bila je činjenica da je učestvovao u protestu protiv visokih rešenja poreza na imovinu, te se time, navodili su tada nadležni, „jasno ogradio od politike koju vode izvršni organi opštine Negotin“.

Cvetković, u čijem je porodičnom vlasništu deo Hotela „Ineks Krajina“, kupljenog iz stečaja 2013, nedavno je na sednici Opštinskog odbora USS istakao da podržava reformističku politiku Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, ali da za stanje u opštini Negotin ipak krivi – lokalnu vlast.

Danas je sasvim izvesno i sasvim jasno da ne može da se dođe do bilo kakvih sredstava ako nema projekata. Ne može nijedan investitor da dođe ako se za to ne stvore uslovi. Mogu slobodno da kažem da unazad deset godina, posle Radmile Gerov skoro da nijedan projekat nije ni napravljen, nije ni prosleđen i mislim da je to najveća krivica lokalne samouprave. To je i razlog što smo mi odlučili da izađemo na političku scenu, da pokušamo da izdejstvujemo cenzus i da sudelujemo u donošenju najznačajnijih odluka za dalju sudbinu Negotina, rekao je, tom prilikom, Dragoslav Cvetković, predsednik Opštinskog odbora USS Negotin.