Naslovna Kultura U Domu kulture realizacija projekta “Da nas prati dobar glas 2”

U Domu kulture realizacija projekta “Da nas prati dobar glas 2”

228
0

U okviru projekta “Da nas prati dobar glas 2”, kojim je lokalna samouprava učestvovala na konkursu “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja, u Domu kulture “Stevan Mokranjac” rekonstruisani su toaleti i mokri čvorovi, kao i jedan od svetlarnika.

Projekat “Da nas prati dobar glas 2” podrazumeva kompletnu rekonstrukciju toaleta i sanitarnih čvorova i zamenu svetlarnika na južnom fasadnom zidu u negotinskom Domu kulture, kao i zamenu stolarije na upravnoj zgradi Muzeja Krajine.

Nadležno Ministarstvo kulture i informisanja ovaj projekat podržalo je sa pet miliona dinara, a opština Negotin sa 1,5 miliona.

Radovi na rekonstrukciji toaleta i mokrog čvora koštali su 2,4 miliona dinara, a na zameni svetlarnika, odnosno drvenog portala 600.000 dinara.

„Ova ustanova kulture koja  slovi za jednu od reprezentativnijih na prostoru istočne Srbije, uspela je da uknjiži dobar bilans u smislu radova koji se odnose na infrastrukturno poboljšanje uslova rada. Pre svega smo na umu imali korisnike naših usluga a to je publika koja dolazi, ne samo na programe u organizaciji Doma kulture, nego na sve programe koje organizuju udruženja, institucije kulture i obrazovne. Mi smo posle skoro tri decenije dobili novu scenu, pod bine koji je sada ojačan i deluje doista reprezentativno, a to smo imali prilike da vidimo tokom festivala “Mokranjčevi dani”, još nekih festivala koji su održani i posebno pozorišne predstave koja je ovde igrana pre nekoliko dana, na moju radost, pred velikim brojem ljubitelja pozorišne umetnosti“ rekla je Jovanka Stanojević-Stefanović, direktor Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Dom kulture “Stevan Mokranjac”, u proteklom periodu je upravo u okviru konkursa “Gradovi u fokusu” zamenio jedan drveni portal na zgradi, rekonstruisao pod scene i dobio polukoncertni klavir.

„Što se tiče konkursa “Gradovi u fokusu” već tri godine prolazimo sa našim projektima vezanim za kulturu što je dobar reper za buduće projekte i sve naše ustanove kulture. I sa te strane se dosta toga odradilo i drago mi je da saradnja sa Ministarstvom sa kulture daje dobre rezultate. Ovde u domu kulture je odrađen i drugi portal na fasadnom zidu i svi toaleti i mokri čvorovi u samoj zgradi ove ustanove kulture. Iz tog programa je ostalo da se završi i stolarija na Upravnoj zgradi Muzeja Кrajine i ona bi trebalo da bude gotova u narednih dvadesetak dana“ rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.