Naslovna Sport U derbiju prvenstva Negotincima pobeda, Nišlijama titula

U derbiju prvenstva Negotincima pobeda, Nišlijama titula

370
0

U 11. kolu Kvalitetne lige Regionalnog stonoteniskog saveza Niš, stonoteniseri “Hajduk Veljka” ugostili su, minulog vikenda, ekipu STK “Radnički” iz Niša, koju su nakon brojnih uzbudljivih mečeva, savladali sa 4:3.

Dugo očekivani derbi, koji je, navodi trener STK “Hajduk Veljko” Slobodan Miljković, trebalo i da reši konačnog prvaka lige, opravdao je naziv „derbi prvenstva“.

Do sada neporaženi STK “Radnički”, koji je u prvom delu sezone savladao Negotince sa 4:3, ovoga puta u punom sastavu, pretrpeo je svoj jedini poraz u ligi.

“Meč je obilovao lepim poenima i začinjen  neizvesnošću tokom celog toka. Kao što je “Hajduk Veljko” u Nišu poveo sa 3 prema 1 i na kraju izgubio, tako su sada Nišlije povele sa 3 prema 1, a na kraju slavili Negotinci, što je znak da se u duelu ovih ekipa može svašta dogoditi, ali i očekivati lepa i borbena igra”, kaže trener negotinskih stonotenisera, Slobodan Miljković.

Negotinski stonoteniseri; Foto: Aleksandar Janković

Domaćin je nastupao u sastavu: Saša Janković, Petar Vidić i Mladen Milovanović.

U prvom meču Vidić je sa 3:0 savladao Vuka Ranđelovića, dok je u drugom Nišlija, Aleksa Mitić nad našim Jankovićem slavio sa 3:1. I Dimitrije Cvetković je sa 3:2 dobio meč protiv Mladena Milovanovića, a u četvrtom je Vidić pokušao da iznenadi Mitića, koji je na kraju ostao neporažen sa 3:1.

STK „Radnički“ Niš; foto: Aleksandar Janković

Iako se verovalo da će gosti odneti pobedu, iznenadio je Mladen Milovanović koji je zaigrao kao retko do sada i u duelu sa Ranđelovićem smanjio razliku na 3:2. Njegova pobeda od 3:0 dala je domaćinima nadu.

U petom meču, Janković se sastao sa Cvetkovićem jureći “kartu za zadnji vagon koji vodi ka šampionskoj tituli”, a Nišlija poen koji bi razrešio sve dileme oko prvaka. U, možda najuzbudljivijem meču,  obojica su pokazali odličnu igru, ali je, ipak, slavio Janković sa 3:2.

Saša Janković u akciji; foto: Aleksandar Janković

U dublu su Janković i Vidić protiv Mitića i Cvetkovića pokazali srčanost i borbenost i doneli konačnu pobedu od 4 prema 3.

“Mora se istaći sportsko i krajnje fer ponašanje obe ekipe, što se naravno i očekivalo od ekipa čiji su igračo često u prilikama da dele megdane za visoke plasmane i koji su za stolom ljuti rivali, ali i odlični prijatelji van  ringa. Negotincima ostaje uteha da su ovom pobedom gotovo sto posto osigurali drugo mesto u ligi, koje  osigurava plasman u viši rang, Drugu ligu. Veliko čudo bi se dogodilo da “Radnički” ili “Hajduk  Veljko”  “kiksnu” u nekom mecu, jer imaju po  tri pobede više u odnosu na trećeplasirani Bor, koji je uz “Radnički” važio za glavne favorite za viši plasman”, kaže Slobodan Miljković i navodi da treneri oba tima mogu da u narednim kolima daju šansu igračima koji su malo nastupali u ligi.

Negotincima, koji su i najmlađa ekipa u ligi, će prva prilika biti već u nedelju, kada su domaćini stonoteniserima STK Knjaževac.