Naslovna Društvo U Dečjoj nedelji razgovori najmlađih i predsednika opštine

U Dečjoj nedelji razgovori najmlađih i predsednika opštine

395
0

Tradicionalni susret predstavnika  učenika osnovnih i  srednjih škola Negotina i vrtića “Pčelica” u okviru Dečje nedelje i predsednika opštine upriličen je danas u prostorijama lokalne samouprave.

Sa dobrim namerama, pitanjima i predlozima došli su na današnje tradicionalno susretanje učenika i predsednika opštine u okviru nedelje koja je posvećena deci, đaci osnovnih i srednjih škola, kao i mališani predškolske ustanove “Pčelica”.

Da je briga o okruženju u kome rastu i koje ih okružuje važna tema, pokazala je inicijativa učeničkog parlamenta Negotinske gimnazije da se 13. oktobar Nacionalni dan čistih ulica obeleži uređenjem parka u naselju Cvećara.

Učenici su, pored podrške zaposlenih u lokalnoj samoupravi, tražili i materijalnu podršku koja podrazumeva kupovinu kesa za smeće, rukavica kao i pomoć komunlanog preduzeća kako bi se otpad prevezao do deponije. Svesni toga da su upravo mladi ljudi, koji borave u ovom parku, ti koji za sobom ostavljaju smeće, gimnazijalci su danas uputili poziv svim školama da se priključe ovoj akciji i urede prostor koji je svima na korist.

I ove godine psi koji su na ulicama našeg grada a koje su vlasnici ostavili, bili su tema o kojoj se razgovaralo jer su učenici ali i nastavnici izneli svoja loša iskustva sa kojima se svakodnevno susreću. Predsednik opštine Vladimr Veličković rekao je da je problem evidentan i da se lokalna samouprava trudi da pronađe najadekvatnije rešenje.

Iz Osnovne škole “Vera Radosavaljević” ove godine upućena je molba predsedniku opštine da se reši problem prilazne staze ka školi i adekvatno obeleži  i opremi autobusko stajalište kako bi đacima putnicima bilo olakšano čekanja prevoza do sela.

Učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika “Rajko Bosnić” imali su ove godine ozbiljne zahteve, a to je adaptacija ili izgradnja nove fiskulturne sale jer ovaj prostor nije u funkciji, kako je sam predsednik opštine danas rekao, skoro dve decenije. On je na današnjem sastanku sa učenicima najavio da je u planu i renoviranje i uređenje podruma u ovoj školi.

Učenici Osnovne škole “12.septembar” su skromno od prvog čoveka naše opštine tražili školski pribor, dok su predstavnici Osnovne škole “Branko Radičević” uputili molbu da se mladima koji slušaju i sviraju alternativnu i rok muziku omogući organizovanje rok koncerata.

“Vaše postojanje je naša obaveza za sve što radimo. Naš zadatak je da postanete dobri ljudi i nađete svoj put. Želja nam je da vaš put bude ovde u vašem gradu”, rekao je na današnjem susretanju u okviru Dečje nedelje Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i na pozive mališana iz vrtića “Pčelica” da bude njihov gost i proba kolače, odgovorio da će rado biti gost u svakoj školi i odazvati se akcijama koje su osmislili.