Naslovna Društvo U Dečijoj nedelji konstruktivni razgovori predsednika opštine i dece Negotina na tradicionalnom...

U Dečijoj nedelji konstruktivni razgovori predsednika opštine i dece Negotina na tradicionalnom prijemu

317
0

Nedostatak školskih fiskulturnih sala, višedecenijski problem osnovnih i srednjih škola – tema kojom su se najviše bavili učenici u razgovoru sa predsednikom opštine.

Da Negotin i dalje nosi epitet grada sporta pokazali su današnji razgovori Vladimira Veličkovića, predsednika opštine Negotin i Slobodana Dinulovića, člana Opštinskog veća zaduženog za obrazovanje sa učenicima osnovnih i srednjih škola.

Raduje inicijativa školskih parlamenata da u eri digitalizacije i prekomerno utrošenog vremena na društvenim mrežama, rešavanje problema prostora za časove fizičkog vaspitanja postaje vodeći.

Prijem kod predsednika opštine prilika je da najmlađi iznesu svoje probleme, pokrenu akcije i ukažu na nedostatke.

Đački parlamenti su ozbiljno shvatili svoju ulogu pa su gimnazijalci pored rešavanja problema košarkaških tabli i potrebe za finansiranjem poseta naučnih i kulturnih sajmova predložili i pokretanje Mini sportske olimpijade koja bi okupila učenike osnovnih i srednjih škola opštine.

Učenici Poljoprivredne škole sa domom učenika su pored rešavanja dugogodišnjeg problema prostora za nastavu fizičkog vaspitanja, tražili i rešavanje problema rasvete na putu do škole.

Članovi školskog parlamenta Umetničke škole ukazali su na dotrajalost instrumenata koji se koriste u nastavi, a prilika je bila da u susret takmičenju horova u Novom Sadu zatraže i sredstva za kupovinu uniformi za članove školskog hora.

„Danas smo učenicima objasnili kako da preko svojih školskih parlamenata mogu da reše svoje probleme, da njihove ideje uđu u finansijski plan. Problemi nisu veliki, ali su njima veoma bitni“, ističe Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Najmlađi su i ovom prilikom pokazali brigu ne samo o svom školskom prostoru, već i dečijim igralištima u gradu. Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ su pažnju lokalnoj vlasti skrenuli na mobilijar na igralištima koji je van upotrebe.

„Rekonstrukcija postojećih objekata je nešto na šta ćemo u narednom periodu obratiti pažnju. Uređenje mobilijara u centru grada planiran je za narednu godinu, ali i rešavanje problema na ostalim  igralištima za decu. Planiramo, kao preventivnu meru, postavljanje video nadzora, da bismo zaštitili svu imovinu, ne samo dečija igrališta“, najavio je predsednik opštine Negotin.

Mališani Vrtića „Pčelica“ su uživali u posluženju, a o problemima i inicijativama iz naše jedine predškolske ustanove govorile su vaspitačice.

Predsedniku opštine Negotin danas su uručeni i pokloni. Učenici Osnovnih škola „Vera Radosavaljević“ i „Vuk Karadžić“ poklonili su slike, radove učenika škole. Učenici naše najstarije osnovne škole uputili su i molbu za rešavanje problema školske ograde.

Današnja poseta učenika lokalnoj samoupravi završena je obilaskom uslužnog centra i skupštinske sale.