Naslovna Politika U četvrtak 21. februara drugi protest #1od5miliona

U četvrtak 21. februara drugi protest #1od5miliona

802
0

Drugi narodni protest pod geslom “Jedan od pet miliona” biće održan u Negotinu u četvrtak, 21. februara od 18 sati ispred Spomenika Đorđu Stanojeviću.

I ovoga puta protestna šetnja organizije se glavnim gradskim ulicama, od spomenika Đorđu Stanojeviću do gradske fontane, pa natrag do spomenika Hajduk Veljku Petroviću.

Na skupu će, saznajemo, govoriti Dragan Murar, jedan od inicijatora građanskih protesta u Srbiji i negotinski pesnik Goran Vučković.

Na protestima, koji se već dva meseca organizuju u više od 50 gradova i opština u Srbiji, do sada upućeni opšti zahtevi za “poštene izbore, pravnu državu, slobodne medije i institucije u službi naroda”.

U Negotinu je od lokalne samouprave zatraženo otvaranje novih radnih mesta i prestanak partijskog zapošljavanja, vraćanjer cena grejanja na nivo od 1. oktobra 2018. godine, slobodno i objektivno informisanje na televizijama čiji se projekti najvišim iznosima sufinansiraju iz opštinskog budžeta, kao i hitno rešavanje problema pasa lutalica.

Od opozicije se traži da bojkotuje sednice Skupštine opštine Negotin i zasedanja u opštinskim radnim telima.

Prvi protest “Jedan od pet miliona” održan je u Negotinu 7. februara kao podrška antivladinim protestima koji se svake subote organizuju u Beogradu, ali i u drugim gradovima.

U istočnoj Srbiji, osim u Negotinu, protesti se organizuju u Boru, Zaječaru, Knjaževcu, Majdanpeku i Sokobanji.