Naslovna Društvo COVID-19 U Borskom okrugu vakcinisano više od 3.300 osoba

U Borskom okrugu vakcinisano više od 3.300 osoba

879
0

Imunizacija kineskom, Sinofarmovom vakcinom, na punkovima u Borskom okrugu teče planiranom dinamikom.

Kako navode u zdravstvenim ustanovama svakodnevno se građani vakcinišu po spiskovima koji stižu sa Instituta “Batut”, a koji su se prijavili eUpravi ili kol centru.

U opštini Negotin u službama epidemiologije i opšte medicine za prvih  šest dana imunizacije, kinesku vakcinu proizvođača Sinofarm primile su 802 osobe.

Najviše je vakcinisanih u Boru gde je na na dva vakcinalna punkta, u Domu zdravlja i u Klubu za stare, vakcinisano 1390 osoba.

U opštini Kladovo, u Domu zdravlja je do danas vakcinisano više od 700 osoba. Već od ponedeljka počeće i imunizacija  na vakcinalnom punktu u Domu omladine gde su u toku završne  pripreme prostorija.

U opštini Majdanpek do sada su vakcinisane 462 osobe na vakcinalnim punktovima u Majdanpeku i šezdesetak kilometara udaljenom Donjem Milanovcu.

Inače, imunizacija se u svim ustanovama organizuje po utvrđenim pravilima i uz sve propisane mere. Svakoj osobi se meri temperatura, uzima anamneza, vrši pregled lekara, potpisuje se saglasnost. Zatim se vakcinišu, a potom ostaju u prostorijama za opservaciju još 15 minuta  za slučaj neželjenih post vakcinalnih reakcija.